Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bankas atleido keliolika „klaviatūros barškintojų“: paprasčiausiai imitavo darbą

JAV bankininkystės milžinė „Wells Fargo“ atleido daugiau nei 10 darbuotojų, nustačiusi, kad darbuotojai apsimetė dirbantys kompiuteriu. Taip siekta apgauti bendrovę ir įtikinti ją, jog darbas vyksta, nors taip nebuvo, rašo BBC.
Darbuotojas
Darbuotojas / Shutterstock nuotr.

Kol kas neaišku, kaip ši problema buvo nustatyta ir ar ji buvo susijusi su žmonėmis, dirbančiais iš namų.

JAV bankas pranešė, kad darbuotojai buvo atleisti arba atsistatydino „išnagrinėjus įtarimus dėl klaviatūros veiklos imitavimo, sudarančio aktyvaus darbo įspūdį“.

Neseniai JAV įsigaliojo naujos taisyklės, pagal kurias iš namų dirbantys brokeriai turi būti tikrinami kas trejus metus, rašo BBC.

Įmonės atstovė spaudai sakė, kad „Wells Fargo“ darbuotojams taiko aukščiausius standartus ir netoleruoja neetiško elgesio“.

2022 m. „Wells Fargo“ nurodė, kad įveda mišrų lankstaus darbo modelį, pagal kurį darbuotojams leidžiama dalį laiko dirbti iš namų.

Kai kurios didelės įmonės naudoja vis sudėtingesnes darbuotojų stebėjimo priemones nuo tada, kai per COVID pandemiją išplito nuotolinis darbas. Tokios priemonės gali sekti klavišų paspaudimus ir akių judesius, daryti ekrano nuotraukas ir registruoti, kuriose svetainėse lankomasi. Tačiau taip pat buvo sukurtos technologijos, leidžiančios išvengti sekimo, įskaitant vadinamuosius „pelės judintuvus“, kuriais siekiama, kad kompiuteriai sukurtų įspūdį, jog jais aktyviai naudojamasi.

Tokios priemonės yra plačiai prieinamos. Pasak „Amazon“, kur jų galima rasti už mažiau nei 10 JAV dolerių, per pastarąjį mėnesį jų parduota tūkstančiai, rašo BBC.

Agentūra „Bloomberg“, kuri pirmoji pranešė apie šį žingsnį, remdamasi „Wells Fargo“ pateikta paraiška JAV finansų pramonės reguliavimo institucijai, teigė, kad tai paveikė daugiau nei dešimt žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas