Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bankas „PayRay“ plečia veiklą – teiks lizingo paslaugas Lietuvoje ir Latvijoje

Bankas „PayRay“ plečia veiklą ir pradeda teikti lizingo paslaugas. Lietuvoje įmonėms lizingo paslauga pradedama teikti gruodžio mėnesį. Planuojama, kad per dvejus metus lizingo portfelis pasieks 40 mln. eurų. Latvijoje lizingo paslaugos startas numatomas sausio mėnesį, o portfelis per dvejus metus sieks 25 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Bankas Finansai

Lietuvoje smulkus ir vidutinis verslas bei ūkininkai finansavimo kaštus galės sumažinti pasitelkę „Invega“ ir Žemės ūkio paskolų garantijų fondo priemones. Lizingo prieinamumo didinimui ir finansavimo rizikos sumažinimui verslai taip pat galės pasinaudoti Europos garantijų fondo (EGF) programa. „PayRay“ šių metų pavasarį pasirašė susitarimą su Europos investicijų fondu (EIF) iš EGF finansuoti smulkųjį ir vidutinį verslą, garantijas taikant investicinėms ir apyvartinio kapitalo paskoloms bei lizingui. Bendra paramos paketo vertė siekia iki 50 mln. eurų.

Šių metų lapkričio pabaigoje konsoliduotas „PayRay“ paskolų portfelis, apimantis paskolas ir faktoringą, Lietuvoje ir Latvijoje siekė 113,5 mln. eurų.

„Lanksčių finansavimo priemonių prieinamumo didinimas smulkiam ir vidutiniam verslui išlieka labai aktualus, siekiant sustiprinti įmonių konkurencingumą ir sumažinti neigiamą pandemijos poveikį. Pradėdami teikti lizingo paslaugą, kartu su paskolomis ir faktoringu suformavome beveik pilną SVV finansavimo įrankių portfelį, atitinkantį vietos rinkos poreikius. Be to, šiuo metu įmonės gali pasinaudoti finansavimo sprendimais mažesniais kaštais arba efektyviau dėl veikiančių pagalbos priemonių, tokių kaip „Invega“ ar Europos garantijų fondo programa. Nuolatos atidžiai vertiname šalies SVV poreikius, todėl ateityje planuojame jiems siūlyti ir veiklos nuomos paslaugą“, – sako banko „PayRay“ direktorius Renato La Fianza.

Kaip teigia R.La Fianza, iki pandemijos lizingo rinka sparčiai augo ir, nors pandemija tempus kiek sumažino, poreikis lizingo paslaugoms toliau išlieka aukštas: „Logistikos, statybų ir žemės ūkio sektorių efektyvumas bei konkurencingumas ypatingai priklauso nuo turimos technikos, tad artimiausiu metu šie sektoriai ieškos palankių sąlygų atnaujinti arba plėsti automobilių ir technikos parkus.“

Smulkus ir vidutinis verslas bei ūkininkai lizingu galės įsigyti lengvuosius automobilius, agro, miško, statybinę ir kitą mobilią techniką, komercinį transportą bei kitokią specifinę įrangą.

Pasak R.La Fianza, „PayRay“ ir toliau orientuojasi į finansavimo rinkos konkurencingumo didinimą, kuris plečia finansavimo priemonių prieinamumą verslui, todėl lizingo sąlygos išliks lanksčios ir orientuotos į konkrečių įmonių poreikius, kaip ir kiti finansavimo produktai.

Banko „PayRay“ lizingo vadovu tapo Rytis Gaižauskas.

Europos centrinis bankas Lietuvos banko teikimu 2019 metų gruodį išdavė „PayRay“ licenciją, leidžiančią teikti bankininkystės paslaugas visa apimtimi. Bankas „PayRay“ vykdo veiklą Lietuvoje bei Latvijoje, taip pat per platformą priima indėlius Lietuvoje bei Vokietijoje. „PayRay“ įstatinis kapitalas siekia 36,4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas