Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 18

Bankrutuojančio restorano vadovas: „Turėti restoraną Kaune – žaidimas marozams ir pinigų plovimui“

„Beveik 5-eri metai nuostabių vakarienių ir ypatingų progų. Tūkstančiai svečių. Tačiau dabar mes baigiame. Dėkojame ir sakome „viso gero“, – toks įrašas šios savaitės pradžioje pasitiko Kauno senamiestyje veikusio ir šiuo metu bankroto procedūras jau pradėjusio restorano „Juoda druska“ lankytojus. Savininkas italas Simone Orsetto Rotoli 15min davė atvirą interviu ir atskleidė svetingumo verslo užkulisius bei didžiausius skaudulius.
Simone Orsetto Rotoli pranešė uždarantis restoraną „Juoda druska“
Simone Orsetto Rotoli pranešė uždarantis restoraną „Juoda druska“ / Teodoro Biliūno/BNS ir „Juodos druskos“ nuotr. koliažas

Su Simone susitikome tyloje paskendusioje „Juodos druskos“ pirmo aukšto salėje. Jis prisipažino, jog toji tyla – glumina. Restoranuose privalo šurmuliuoti laimingi žmonės, vykti pokalbiai, skambėti juokas, tarškėti indai ir gėrimų taurės.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Juodos druskos“ įkūrėjas Simone Rotoli
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Juodos druskos“ įkūrėjas Simone Rotoli

Iš pradžių italas bandė perduoti verslą į kitas rankas, tačiau nesulaukė deramo pasiūlymo. Kaip jis tikino, „niekas dabar nenori pirkti, net ir už saujelę eurų“.

„Visas Kauno senamiestis bankrutuoja, kiekviena vieta sėdi minuse. Apie 90 proc. Kauno restoranų yra minuse. Senamiestis tuščias, tuštesnis nei kada nors buvo.

Uždarome duris po 5-erių metų kovos prieš kovidą, gatvių rekonstrukciją, infliaciją, grąžintą 21 proc. PVM tarifą. Kai turite „Fiat 500“, jei jis sugenda, įdėję nedaug pastangų galite jį sutvarkyti. Bet jei sugenda didžiulis brangus automobilis, gali būti, kad neturėsite visko, ko reikia jam suremontuoti. Tai yra „Juodos druskos“ atvejis. Tokią vietą, kokia buvo manoji, sutvarkyti reikia didžiulių pastangų ir ekonominių aukų, o kartais tai neįmanoma.

Išsiųsime laišką dėl bankroto. Pradėsime procesą. Geriau sąžiningas ir orus bankrotas, o ne toliau apsimetinėti, jog esi sėkmingas, vien todėl, kad neturi ką veikti“, – atvirai kalbėjo Simone.

Žaidimas marozams

Įsibėgėjus pokalbiui, pašnekovas prisipažino, nenorintis kišti savo galvos į skolų kilpą, tenorėjęs turėti širdžiai mielą vietą, kuri išsilaikytų pati. Jei tai neįmanoma, geriau užbaigti laiku ir eiti daryti ko nors kito, nieko nesigailint vėliau.

Apie 90 proc. Kauno restoranų yra minuse.

„Išeinu su nuliu eurų, bet milijonais nuostabių vakarų ir daug pagarbos iš daugelio svarbių asmenų.

Geriau išeiti kaip sąžiningam pralaimėtojui, o ne tęsti kaip netikram, apsimetusiam nugalėtojui. Artimieji gerbs mane, net jei turėsiu kišenėje vos 1 eurą, už kurį nusipirksiu sumuštinį. Man nereikia niekam daryti įspūdžio. Palieku „Juodą druską“, nes turėti restoraną Kaune – kvailas žaidimas. Tai žaidimas, skirtas marozams ir pinigų plovimui“, – rėžė Simone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?