Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

BASF pranešė apie 1,65 mlrd. eurų grynąjį pelną antrąjį ketvirtį

Vokietijos chemijos pramonės milžinė BASF trečiadienį padidino savo tikslus 2021 metams, nes didelė jos produkcijos paklausa ir aukštesnės kainos leido pasiekti geresnius antrojo ketvirčio rezultatus.
Vokietijos chemijos milžinė BASF
Vokietijos chemijos milžinė BASF / „Scanpix“ nuotr.

Liudvigshafene įsikūrusi grupė laikotarpiu nuo balandžio iki birželio mėnesio uždirbo 1,65 mlrd. eurų grynąjį pelną. Pernai tuo pačiu laikotarpiu grupė fiksavo nuostolius.

Pajamos išaugo 56 proc. iki 19,8 mlrd. eurų, sakoma pranešime, kuriame patvirtinti liepos 9 dieną paskelbti preliminarūs rezultatai.

Bendrovės generalinis direktorius Martinas Brudermuelleris (Martinas Brudermiuleris) teigė, kad BASF išgyveno „labai stiprų“ ketvirtį.

„Pasiekėme apimčių ir kainų augimą visuose regionuose ir segmentuose“, – teigė jis.

BASF fiksavo 91 proc. išaugusius pardavimus cheminių medžiagų segmente, nes dėl mažesnio produktų prieinamumo jų kainos kilo.

Pernai grupė veikė nuostolingai, kai dėl ribojamųjų priemonių, susijusių su COVID-19 pandemija, daugybė įvairių pramonės šakų įmonių, kurių tiekėja yra BASF, buvo priverstos riboti veiklą.

Visgi vėliau pasaulio ekonomikos atsigavimas įsibėgėjo, o BASF teigė besitikinti, kad 2021 metų antroje pusėje jau „nebebus įvesta griežtų ekonominės veiklos apribojimų“.

Bendrovė, kuri visų metų prognozę jau buvo pagerinusi po pirmojo ketvirčio, dabar tikisi, jog pajamos sieks nuo 74 iki 77 mlrd. eurų, palyginti su balandžio mėnesį prognozuota 68–71 mlrd. eurų suma.

Prognozuojama, kad pelnas iki mokesčių ir palūkanų (EBIT) sieks 7–7,5 mlrd. eurų. Ankstesnis tikslas apėmė 5–5,8 mlrd. eurų.

BASF visame pasaulyje turi daugiau nei 110 tūkst. darbuotojų.

Praėjusiais metais bendrovė pristatė apyvartos planą, kuriame numatyta iki 2022 metų pabaigos atsisakyti 2 tūkst. darbo vietų ir taip sumažinti išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas