Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bayer“ pranešė apie 9,5 mlrd. eurų siekiančius nuostolius antrąjį ketvirtį

Vokietijos chemijos milžinė „Bayer“ antradienį pranešė apie 9,55 mlrd. eurų grynuosius nuostolius, patirtus antrąjį ketvirtį ir atspindinčius „išskirtinį poveikį“, susijusį su tūkstančių ieškinių patenkinimu Jungtinėse Valstijose dėl kaltinimų, kad piktžolių naikinimo priemonė su glifosatu galėjo sukelti vėžį jį naudojusiems asmenims.
„Bayer“
„Bayer“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pernai per tą patį praėjusių metų ketvirtį bendrovė uždirbo 404 mln. eurų pelną.

Didžiulius nuostolius lėmė „Bayer“ birželio mėnesį pasirašytas 8,8–9,6 mlrd. JAV dolerių vertės susitarimas, skirtas išspręsti maždaug 125 000 reikalavimų, pareikštų Jungtinėse Valstijose, dėl piktžolių naikinimo priemonės „Roundup“. Šį prekės ženklą Vokietijos milžinė įsigijo 2018 metais perėmusi amerikiečių bendrovę „Monsanto“.

Visgi liepą bendrovė pareiškė, kad peržiūri planus, kaip išspręsti būsimus teisminius ginčus, kai Kalifornijos valstijos teisėjas sukritikavo dalį siūlomo susitarimo.

„Bayer“ teigė, kad prašymas dėl teismo pritarimo 1,25 mlrd. JAV dolerių vertės sandoriui, kuris apėmė ir būsimus reikalavimus JAV, buvo atsiimtas, kad „šalys galėtų išsamiau išspręsti iškilusius klausimus“.

Be to, „Bayer“ vaistų padalinys antrąjį ketvirtį patyrė 1,25 mlrd. eurų bylinėjimosi išlaidų, visų pirma susijusių su kontracepcijos preparatu „Essure“.

Bendrovė teigė, kad ją taip pat paveikė neigiami koronaviruso pandemijos padariniai, ir pažymėjo, kad dėl viruso plitimo prevencijos buvo atidėtas neskubus pacientų gydymas, taigi sumažėjo moterų sveikatos, oftalmologijos ir radiologijos produktų paklausa.

Pirmojo ketvirčio atsargų kaupimas padidino tam tikrą verslo nuosmukį, nors antrojo ketvirčio pabaigoje tendencijos „šiek tiek atsigavo“, teigė grupė.

Per tris mėnesius iki birželio pabaigos pardavimai sumažėjo 2,5 proc. iki 10,7 mlrd. eurų, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

„Bayer“ šiek tiek pagerino savo metų prognozes ir teigia, kad šių metų pardavimai sumažės 43–44 mlrd. eurų, palyginti su ankstesne prognoze – 44–45 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas