Belgijos maisto saugos agentūra AFSCA „nusprendė suteikti „Ferrero“ sąlyginį leidimą gamyklos Arlono mieste atidarymui“.
Leidimas duotas trims mėnesiams, per kuriuos visi produktai bus tiriami prieš juos platinant ir parduodant, priduriama pranešime.
„Ferrero“ buvo priversta iš rinkos pašalinti daugiau nei 3 tūkst. tonų savo produkcijos, kurių vertė siekė dešimtis milijonų eurų, kai buvo nustatyti keli užsikrėtimo salmonelėmis atvejai, sieti su „minėtoje gamykloje pagamintais „Kinder“ gaminiais.
AFSCA įsakė gamyklą uždaryti balandžio pradžioje, prieš pat Velykas.
Visoje ES ir Didžiojoje Britanijoje buvo nustatyta beveik 400 užsikrėtimo salmonelėmis atvejų, daugelis iš jų susiję su vaikais. Mirčių neužfiksuota.
Italijos konditerijos milžinė „Ferrero“ pažymėjo, kad pradėjo Arlono gamyklos atnaujinimo procesą ir tikisi, jog gamyba bus atnaujinta po kelių savaičių.
Ji pabrėžė, kad atliko gamyklos, kurioje dirba apie 1 tūkst. darbuotojų, „kruopštų valymą“ ir ėmėsi veiksmų, kad tokia tarša niekada nepasikartotų. Teigiama, kad užteršimas greičiausiai atsirado dėl pieno talpykloje esančio filtro.
„Labai apgailestaujame dėl to, kas atsitiko, ir norime dar kartą atsiprašyti visų nukentėjusių žmonių“, – teigė „Ferrero“ generalinis direktorius Lapo Civiletti.