Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Belgų „Fluxys“ 14 mln. eurų vertės kontraktą patikėjo lietuvių „MT Group“

Energetikos ir pramonės infrastruktūros projektus Europoje įgyvendinanti Lietuvos bendrovė „MT Group“ su Belgijos suskystintų gamtinių dujų perdavimo sistemos operatore „Fluxys LNG“ pasirašė 14 mln. Eur vertės sutartį Zebriugės SGD terminalo išdujinimo pajėgumų didinimo darbams įgyvendinti, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„MT Group“
„MT Group“ / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

Šių metų pabaigoje pasirašyta generalinio rangovo sutartis numato atlikti vieno pirmųjų Europoje SGD terminalo išplėtimo darbus, kurie ne tik leis ženkliai padidinti terminalo pajėgumus, bet ir gerokai sumažins šiltnamio efektą sukeliančių dujų bei kitų teršalų išmetimą į aplinką. Aukšto sudėtingumo technologiniai darbai truks iki 2023 m. vidurio.

„Konkursas buvo vykdomas esminę vertinimo reikšmę suteikiant darbų kokybės, saugos bei aplinkosaugos kriterijams, kai į galutinę paslaugų kainą buvo orientuota tik 35 proc. vertinimo balų. Mums pavyko įveikti solidžius, energetikos sektoriuje tarptautiniu lygiu gerai žinomus konkurentus ir prisijungti prie visai Europai reikšmingo energetikos infrastuktūros plėtros ir modernizavimo projekto“ – tvirtina „MT Group“ vadovas Simonas Kunickas.

Bendrovė „MT Group“ yra viena labiausiai patyrusių suskystintų gamtinių dujų infrastruktūros rangovių Lietuvoje, per pastaruosius 8 metus prisidėjusi prie visų svarbiausių SGD projektų nacionaliniu mastu. Bendrovė suprojektavo ir pastatė Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų paskirstymo stotį, suskystintų gamtinių dujų stotelę Druskininkuose, taip pat prisidėjo prijungiant suskystintų gamtinių dujų laivą-saugyklą „Independence“ prie magistralinio dujotiekio sistemos. Ši patirtis reikšmingai užaugino įmonės specialistų kompetencijas ir įgalino „MT Group“ konkuruoti Vakarų Europos rinkose.

Šiuo metu intensyviai vyksta Zebriugės SGD terminalo išplėtimo projekto parengiamieji darbai, o darbų pradžia numatoma 2022 m. vasario mėnesį.

Visai Europai strategiškai svarbus terminalo projektas sustiprins regiono tarptautinių dujų srautų kryžkelės vaidmenį ir reikšmingai prisidės prie ekologiškesnės energetikos sistemos kūrimo.

Zebriugės suskystintųjų gamtinių terminalas veikia nuo 1987 m., ir tai yra vienas iš pagrindinių SGD tiekimo į Šiaurės Vakarų Europą taškų. Šiuo metu terminalas tiesiogiai tiekia dujas į Belgijos dujų tinklą, tačiau per terminalą yra pasiekiama ir Prancūzija, Olandija, Jungtinė Karalystė bei Vokietija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas