Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bendrovė „Mano numeris“ žvalgosi į Kongą

Lietuvos bendrovė „Mano numeris“, prieš kelerius metus įdiegusi šalyje mobiliojo ryšio telefonų numerių perkėlimo paslaugą, pernai investavo į Didžiosios Britanijos įmonę „Infozillion“ ir tikisi, kad pavyks paslaugas teikti Afrikos žemyne.
Infliacija
Pinigai / T. Urbelionio/ BFL nuotr.
Temos: 1 Ekonomika

„Mūsų žiniomis, iš visų valstybių tik Pietų Afrikos Respublikoje ir Egipte yra įdiegta numerio perkėlimo paslauga. Kitos šalys tuo aktyviai domisi. Apskritai Afrikos šalyse šiuo metu labai jaučiamas mobiliojo ryšio rinkos pakilimas. Norėtume ir mes būti šalia kitų pasaulio įmonių, kurios veržiasi į Afriką“, – dienraščiams „Vilniaus diena“ ir „Kauno diena“ sakė „Mano numerio“ generalinis direktorius Artūras Mickevičius.

Lietuvių akys jau nukrypo į Kongą. „Mano numeris“ yra pasiruošęs su strategine partnere – tarptautine programinės įrangos gamintoja „Telcordia Technologies“ – diegti numerio perkėlimo paslaugą. Tam planuojama investuoti apie 35 mln. litų.

Tačiau tokiems planams prireiks laiko, nes Konge trūksta teisės aktų, reglamentuojančių tokios paslaugos atsiradimą.

Konge, kur gyvena 65 mln. gyventojų ir veikia 6 operatoriai, iš jų – 4 mobiliojo ryšio (8,45 mln. numerių yra paskirta operatoriams), skverbties lygis tesiekia 15 proc. O Lietuvoje, turinčioje 3,5 mln. gyventojų, skverbties apimtis viršija 150 procentų.

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, nuo 2004 metų Lietuvoje yra perkelta per 470 tūkst. numerių – apie 7,5 proc. visų paslaugų vartotojų yra pasinaudoję šia paslauga.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas