Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Berkshire Hathaway“ perka draudikę „Alleghany“ už 11,6 mlrd. JAV dolerių

JAV milijardieriaus Warreno Buffetto investicijų bendrovė „Berkshire Hathaway“ perka draudikę „Alleghany“, o sandorio vertė sieks maždaug 11,6 mlrd. JAV dolerių.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123RF.com nuotr.

Naujasis pirkinys išplės jau ir taip didelį „Berkshire“ draudimo įmonių portfelį, kuriame yra tokių prekių ženklų kaip „Geico“.

„Berkshire Hathaway“ bus tobuli nuolatiniai namai „Alleghany“ – įmonei, kurią atidžiai stebiu 60 metų“, – pirmadienį parengtame pareiškime teigė W.Buffettas.

„Per 85 metus Kirby šeima kūrė verslą, turintį daug panašumų su Berkshire „Hathaway“, – pridūrė verslininkas.

Investicijų bendrovė sumokės po 848,02 JAV dolerio pinigais už kiekvieną neapmokėtą „Alleghany“ akciją, pirmadienį pranešė bendrovė.

„Berkshire Hathaway“ palaikymas, ištekliai ir patirtis suteiks papildomos naudos ir galimybių „Alleghany“ ir jos įmonėms daugeliui metų į priekį“, – teigė „Alleghany“ pirmininkas Jeffersonas Kirby.

Niujorke įsikūrusi „Alleghany“ po perėmimo veiks kaip nepriklausoma „Berkshire Hathaway“ patronuojamoji įmonė.

Draudikė dar turi 25 dienas konsultacijoms ir alternatyvių įsigijimo pasiūlymų apsvarstymui pagal tai numatančią nuostatą.

Praėjusį mėnesį W. Buffettas metiniame laiške bendrovės investuotojams teigė, kad šiuo metu sudėtinga rasti vertingų įsigijimų, kai įmonių vertinimai sparčiai auga.

„Allegheny“ ir „Berkshire“ valdybos patvirtino sandorį ir tikimasi, kad jis bus baigtas ketvirtąjį ketvirtį. Jam dar reikia patvirtinimo iš „Alleghany“ akcininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas