Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

BHP planuoja sujungti savo naftos ir dujų padalinius su australų „Woodside“

Kalnakasybos milžinė BHP antradienį paskelbė planuojanti sujungti savo naftos ir dujų padalinius su Australijos naftos žvalgybos ir gavybos įmone „Woodside“, sudarydama milijardinės vertės sandorį, leisiantį BHP pasitrauks iš skysto iškastinio kuro verslo.
Dzisi - itin svarbus akmens anglies gavybos centras Kinijoje
Kalnakasyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anglijos ir Australijos įmonė teigė, jog susitarimas numato, kad „Woodside“, kuri taps viena iš dešimties didžiausių SGD gamintojų pasaulyje, išleis naujų akcijų BHP akcininkams.

Esami „Woodside“ akcininkai išlaikys 52 proc. išplėstos „Woodside“ akcijų, o BHP akcininkai valdys likusius 48 proc. akcijų.

„Sujungus BHP ir „Woodside“ aktyvus, BHP akcininkai turės daugiau galimybių, bus išlaisvinta šio turto valdymo sinergija, o kapitalą bus galima panaudoti išnaudojant aukščiausios kokybės galimybes“, – teigė BHP generalinis direktorius Mike'as Henry (Maikas Henris).

Bendrovės teigimu, BHP naftos verslo vertė siekia 15,4 mlrd. JAV dolerių.

„Sujungus „Woodside“ su BHP naftos ir dujų verslu, bus pasiektas tvirtesnis balansas, padidės pinigų srautai ir ilgalaikės finansinės galimybės, leisiančios finansuoti artimiausiu metu planuojamus pokyčius ir naujus energijos šaltinius ateityje“, – pažymėjo „Woodside“ generalinė ir vykdomoji direktorė Meg O'Neill.

Vos prieš metus BHP pranešė apie planus pasitraukti iš itin taršios šiluminių anglių rinkos, siekdama iki 2050 metų tapti neutralia klimato atžvilgiu.

Pasak M. O'Neill, „Woodside“ ir toliau mažins anglies dvideginio išmetimą iš savo bendrojo portfelio, nes įmonė siekia to paties tikslo.

BHP taip pat paskelbė uždirbusi 17 mlrd. JAV dolerių pagrindinį pelną per 12 mėnesių iki birželio pabaigos – 88 proc. daugiau nei ankstesniais metais, o gerus rezultatus leido pasiekti išaugusios geležies rūdos ir vario kainos.

Bendrovės metinėje pelno ataskaitoje teigiama, kad akcininkai gaus rekordinius galutinius 2 JAV dolerių dividendus už akciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas