Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bitė Lietuvos“ valdomas „Mezon“ pernai patyrė 4 mln. eurų nuostolį

Tarptautinės fondų valdymo įmonės „Providence Equity Partners“ kontroliuojamos telekomunikacijų ir žiniasklaidos grupės „Bitė Lietuva“ 2020 metų pabaigoje įsigytas „Mezon“ verslas pernai gavo 11,7 mln. eurų pajamų, tačiau grupei atnešė 4,16 mln. eurų. grynojo nuostolio.
„Bitė Lietuva“
„Bitė Lietuva“ / „Bitė Lietuva“ nuotr.

Registrų centrui pateiktoje „Mezon“ ataskaitoje nurodoma, kad 2020 metais bendrovė pajamų neuždirbo, o dėl veiklos sąnaudų patyrė 74 tūkst. grynojo nuostolio.

Metiniame įmonės pranešime nedetalizuojama, kodėl „Mezon“ pernai dirbo nuostolingai. Pasak dokumento, „Mezon“ pirkimo sutartis su Telecentru“ buvo pasirašyta 2020 metų gegužę, o verslo perdavimas baigtas tik 2021 metų sausį, po to „Telia Lietuva“ inicijavo teisminį ginčą su „Bite Lietuva“ dėl „Mezon“ naudotų dažnių.

„Telia“ teigė mananti, kad Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) leisdama be aukciono perduoti radijo dažnius pakeitė reguliavimo ir sąžiningos konkurencijos principus. Pasak „Telia“, konsultacijų bendrovės „Copenhagen Economics“ duomenys rodo, jog „Bitė“ po sandorio su 53 proc. šalies dažnių tapo didžiausią dažnių portfelį Europoje sukoncentravusiu operatoriumi.

Pernai birželį Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė „Telia Lietuvos“ pretenzijas, tačiau bendrovė šį sprendimą yra apskundusi Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Mezon“ įsigijimo vertė siekė 29,97 mln. eurų. „Telia“ tvirtina, kad vien „Mezon“ dažnių vertė rinkoje galėtų siekti apie 60 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas