Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Biurą Vilniuje atvėręs startuolis „Favro“ pritraukė 4,3 mln. JAV dolerių plėtrai

Šiemet Lietuvoje padalinį įsteigęs Švedijos startuolis „Favro“, vystantis bendradarbiavimo ir projektų valdymo platformą verslui, ankstyvajame etape (agnl. seed) pritraukė dar 4,3 mln. JAV dolerių investicijų. Pagrindiniais šio etapo investuotojais tapo Lietuvos rizikos kapitalo fondas „Practica Capital“ ir Šiaurės šalyse bei JAV veikianti „Scale Capital“. Investicijos bus skirtos komandos plėtrai, kompetencijų ir augimo užtikrinimui, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Patric Palm
Patric Palm / Bendrovės nuotr.

„Modernios vadybos principus atitinkančių projektų valdymo sprendimų poreikis organizacijoms pereinant prie lanksčios darbo aplinkos ir hibridinio darbo modelio nuolat auga. Tačiau ilgą laiką kompanijos galėjo rinktis tik tarp centralizuotų platformų arba naujesnių, bet iš esmės vis dar XX a. pradžios vadybos principais paremtų įrankių. Dėl to ir sukūrėme savo sprendimą“, – sako vienas iš bendrovės „Favro“ įkūrėjų ir jos vadovas Patric Palm.

Anot P.Palm, investicijos žymi naują startuolio augimo etapą – perėjimą nuo organiškos prie akseleruotos plėtros. Ją lydi už skirtingas funkcijas atsakingų komandų formavimas ir plėtra, o vienas svarbiausių įvykių šiemet buvo bendrovės padalinio Lietuvoje atidarymas.

„Komanda, kurią per trumpą laiką startuoliui pavyko suburti Vilniuje, ir pasiekti rezultatai išties daro didelį įspūdį. Jau dabar užmegzta ne viena vertinga partnerystė su lyderiaujančiomis pasaulinėmis kompanijomis. Tai neabejotinai yra vienas tų startuolių, kuris ir toliau išliks tiek investuotojų, tiek ir rinkos talentų radare. Matome išties geras „Favro“ augimo perspektyvas ir ši investicija padės to siekti“ , – sako bendrovės „Practica Capital“ įkūrėjas ir partneris Donatas Keras.

Vilniuje sukoncentruotos startuolio rinkodaros, pardavimų, klientų aptarnavimo, „Agile“ konsultavimo funkcijos. Jas planuojama toliau stiprinti ir plėsti pritraukiant skaitmeninės rinkodaros, pardavimų ir klientų konsultavimo specialistus. Kitąmet Lietuvos padalinyje planuojama įdarbinti bent 20 naujų darbuotojų.

„Favro“ bendradarbiavimo ir projektų valdymo platforma pradėta vystyti 2016 metais ir netruko išpopuliarėti tarp dinamiškų ir sparčiai augančių, pagal „Agile“ principus veikiančių įmonių – programinę įrangą kuriančių kompanijų, žaidimų studijų, leidėjų, o taip pat įmonių, kurios siekia pereiti nuo centralizuotų procesų ir vadovavimu bei kontrole grįstų vadybos principų prie horizontalios organizacijos su autonomiškomis komandomis. Tarp startuolio klientų šiandien yra tokios kompanijos kaip „Wolt“, „Unity“, „Volvo Car Mobility“, „Disney“, SAP, EA ir kt.

Tarp esamų įmonės investuotojų yra ir vienas pirmaujančių Europos rizikos kapitalo fondų „Creandum“, kuris finansavo ir tokias kompanijas kaip „Spotify“, o prie „Favro“ finansavimo pirmajame etape taip pat prisidėjo investicinė kompanija „Inbox Capital“.

Pagrindinė startuolio būstinė yra įsikūrusi Švedijos Upsalos mieste, o nuotolinės komandos dirba Švedijoje, Lietuvoje, Ukrainoje, Vietname ir JAV. Iš viso bendrovė šiuo metu turi 26 darbuotojus. Daugiau nei pusę (55 proc.) savo pajamų įmonė generuoja Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regione, o maždaug 30 proc. – Šiaurės Amerikoje.

„Favro“ sprendimas verslui išsiskiria savo lankstumu ir daugelio patogių planavimo įrankių integracija. Jis leidžia patogiai vienoje platformoje dirbti rinkodaros, finansų, programuotojų ir sistemų inžinierių, dizaino bei kitoms komandoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas