Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Blackstone“ parduoda sandėlių verslą Europoje už 21 mlrd. eurų

JAV investicijų bendrovė „Blackstone“ pranešė parduodanti sandėlių verslą Europoje „Mileway“ savo investuotojams už 21 mlrd. eurų. Duomenų bendrovės „Dealogic“ duomenimis, tai bus didžiausias pasaulyje nuo 1995 metų privačios bendrovės sandoris nekilnojamojo turto sektoriuje.
Doleris
Doleris / 123RF.com nuotr.

„Blackstone“ įkūrė „Mileway“ 2019 metais. Bendrovei priklauso daugiau kaip 1,7 tūkst. sandėlių, esančių netoli Europos didmiesčių tokiose šalyse kaip Didžioji Britanija, Vokietija, Nyderlandai, Švedija ir Prancūzija. Didžiausios elektroninės prekybos ar logistikos bendrovės, kaip antai „Amazon“, „Deliveroo“ ar „Deutsche Post“, tokius sandėlius naudoja kaip paskutinio pristatymo etapo skirstymo centrus.

„Blackstone“ fondai pinigus investuotojams paprastai grąžina parduodami turtą kitiems rinkos dalyviams ar rengdami pradinį viešą akcijų platinimą (IPO).

Tačiau šįkart „Blackstone“ parduoda „Mileway“ savo fondų investuotojams, kurie nori neribotam laikui išsaugoti „Mileway“ nuosavybės teises.

Visgi sandoris gali sukelti interesų konfliktą, nes investicijų bendrovė ir jos pačios investuotojai jame dalyvauja kaip turto pardavėjas ir pirkėjas, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Siekdama išvengti tokios situacijos, „Blackstone“ kreipėsi į trečiąsias šalis, su kuriomis konsultavosi dėl „Mileway“ kainos.

Be to, „Blackstone“ pasinaudojo banko „Morgan Stanley“ paslaugomis siekdama rasti kitų galimų pirkėjų, kurie už sandėlių verslą būtų pasirengę pasiūlyti didesnę sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas