Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„BNP Paribas“ atsisakė bendradarbiauti su tabako įmonėmis

Prancūzijos bankas „BNP Paribas“ nebefinansuos ir nebekonsultuos tabako gaminių gamintojų, pareiškė už verslo socialinę atsakomybę atsakinga banko direktorė Laurence Pessez.
„BNP Paribas“
„BNP Paribas“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šis sprendimas susijęs su visais produktais ir paslaugomis ir įsigalioja nedelsiant. Iš operacijų trauksimės laipsniškai, kad užtikrintume visų mūsų įsipareigojimų klientams laikymąsi“, – pareiškė L. Pessez, kurią cituoja agentūra „Bloomberg“.

Tabako rūkymą Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) yra pripažinusi pagrindine mirties priežastimi pasaulyje, kurios galima išvengti.

Informuotų šaltinių duomenimis, „BNP Paribas“ teikė paslaugas „British American Tobacco“ (BAT), „Imperial Brands“ ir „Philip Morris“.

Šaltiniai taip pat pažymi, kad anksčiau šiais metais bankas atsisakė dalyvauti finansuojant sandorį, pagal kurį BAT įsigijo JAV tabako įmonę „Reynolds American“ už 55 mlrd. JAV dolerių.

„Bloomberg“ vertinimais, „BNP Paribas“ užima trečią vietą pasaulyje pagal įmonėms suteikiamas tarpines paskolas ir devintą vietą pagal įmonių obligacijų platinimų, kuriuos rengiant bankas teikė konsultavimo paslaugas, apimtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas