Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Boeing“ pareiškė esanti „įsitikinusi“ sėkminga JAV ir Kinijos prekybos derybų baigtimi

„Boeing“ yra įsitikinusi, kad Jungtinių Valstijų ir Kinijos prekybos derybos baigsis susitarimu, pirmadienį pareiškė „Boeing“ atstovas spaudai, Pekinui paskelbus apie atsakomuosius muitus, kurie, regis, paveiks ir JAV orlaivių gamybos milžinę.
Asociatyvi nuotrauka: „Boeing“
Asociatyvi nuotrauka: „Boeing“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atsinaujinant jau metus trunkančiam prekybos konfliktui, iš dalies Kinijos valdomo laikraščio „The Global Times“ redaktorius pirmadienį pranešė, kad Pekinas gali sumažinti „Boeing“ užsakymus bei JAV žemės ūkio produktų pirkimus.

„Esame įsitikinę, kad JAV ir Kinija tęs prekybos diskusijas ir pasieks susitarimą, kuris bus naudingas ir Jungtinių Valstijų, ir Kinijos gamintojams ir vartotojams“, – pažymėjo „Boeing“ atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP atsiųstame pranešime.

Galimi sustiprėjusio prekybos konflikto padariniai gali neigiamai atsiliepti „Boeing“ veiklos rezultatams tuo metu, kai bendrovė grumiasi su ją prislėgusiomis problemomis po dviejų geriausiai parduodamo modelio „737 MAX“ lėktuvų katastrofų.

Dėl „737 MAX“ krizės, „Boeing“ sustabdė lėktuvų pristatymą ir sulėtino gamybą, o tai sumažino įmonės pajamas ir aptemdė pelno perspektyvas.

„Boeing“, kuri yra didžiausias prestižinio „Dow“ indekso komponentas, akcijų kursas rytinės prekybos sesijos viduryje smuko 2,9 proc. iki 344,36 JAV dolerių, Kinijai paskelbus apie planus įvesti muitus importui iš JAV.

2018 metais „Boeing“ pranešė apie 13,8 mlrd. JAV dolerių pajamas iš Kinijos, kurios sudarė beveik 14 proc. visų bendrovės pardavimų.

Per pastaruosius penkerius metus maždaug vienas iš keturių „Boeing“ komercinių lėktuvų buvo pristatyti Kinijos operatoriams ir tai padėjo išlaikyti dešimtis tūkstančių darbo vietų bendrovėje, pranešė „Boeing“ atstovas spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas