Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

BP antrojo ketvirčio pelnas siekė 2,6 mlrd. eurų

Didžiosios Britanijos energetikos milžinė BP antradienį paskelbė uždirbusi pelno antrąjį šių metų ketvirtį.
JK naftos milžinė BP
JK naftos milžinė BP / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Pelnas

Balandžio–birželio mėnesiais bendrovės grynasis pelnas siekė 2,6 mlrd. eurų (3,1 mlrd. JAV dolerių). Palyginimui, antrąjį 2020 metų ketvirtį gamintoja fiksavo 16,8 mlrd. JAV dolerių nuostolius.

Kai praėjusių metų pradžioje pasaulį užgriuvo koronaviruso pandemija ir sumažėjo naftos paklausa, naftos kainos nukrito į neigiamą teritoriją.

Visgi nuo to laiko jos atsigavo ir šiuo metu siekia daugiau nei 70 JAV dolerių už barelį.

Naftos paklausa atsigavo dėl „gerų makroekonominių perspektyvų, vakcinavimo kampanijų ir laipsniškų dėl COVID-19 įvestų apribojimų panaikinimo visame pasaulyje“, – sakoma BP antradienį paskelbtame rezultatų pristatyme.

„Tikimės, kad paklausa pasieks lygį, kuris buvo prasidedant pandemijai, 2022 metų antroje pusėje“, – priduriama pareiškime.

Prasidėjus pandemijai, BP nusprendė atsisakyti apie 10 tūkst. darbo vietų, arba 15 proc. savo pasaulinės darbo jėgos, taip pat pardavė dalį aktyvų.

BP antradienį pranešė užbaigusi sandorius dėl 14,9 mlrd. JAV dolerių vertės turto pardavimo. Iš viso bendrovė planuoja parduoti turto už 25 mlrd. JAV dolerių.

Bendrovės vadovas Bernardas Looney tikisi, kad iki 2050 metų BP taps neutrali anglies dioksido emisijų atžvilgiu.

Bendrovė skaičiuoja, kad šį tikslą padės pasiekti numatomas naftos ir dujų gavybos sumažėjimas, kuris skatina didžiules energetikos bendroves visame pasaulyje siekti švaresnių ir tvarių energijos šaltinių, tokių kaip elektra ir vėjo energija.

„Jau metus įgyvendiname BP strategiją tapti integruota energetikos įmone ir darome didelę pažangą – pasiekėme dar vieną ketvirtį stiprių rezultatų ir drausmingai investuojame į ateitį“, – antradienio rezultatų pranešime teigė B.Looney.

BP pridūrė, kad padidino dividendus akcininkams ir pradėjo akcijų supirkimą, planuodama šiam tikslui skirti 1,4 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas