Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„British Airways“ lėktuvų įgulos darbuotojai per Kalėdas planuoja streikuoti

Oro vežėjos „British Airways“ lėktuvų įgulos darbuotojai, reikalaujantys didesnio užmokesčio, gruodžio 25–26 dienomis surengs streiką, pareiškė britų profsąjunga „Unite“.
„British Airways“ lėktuvai
„British Airways“ lėktuvai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Oro bendrovė pranešė, kad informacija apie skrydžių tvarkaraščio pakeitimus bus paskelbta per artimiausias tris dienas. Tačiau ji patikino, kad streikas nepadarys jokio poveikio skrydžiams Londono Getviko, Londono Sičio ir Stanstedo oro uostuose.

„British Airways“ lėktuvų įgulos darbuotojų ir vadovybės ginčas susijęs su 4 tūkst. darbuotojų, kurių darbo sutartys buvo sudarytos 2010 ir paskesniais metais, darbo užmokesčiu, praneša BBC.

Pasak „Unite“ atstovų, vadovybė žadėjo, kad 2010 metais ir vėliau įdarbintų įgulos darbuotojų metinis darbo užmokestis sudarys 21–25 tūkst. svarų (26,6–31,7 tūkst. JAV dolerių). Tačiau šie darbuotojai uždirba tik kiek daugiau nei 12 tūkst. svarų (15,2 tūkst. JAV dolerių).

Anksčiau įgulos darbuotojai atmetė pasiūlymą padidinti jų darbo užmokestį 2 procentais. Jie reikalauja mokėti jiems tokį darbo užmokestį, koks buvo žadėtas priimant juos į darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas