Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

​Britų prekyboje prasidėjo kainų karas, su jomis krenta ir darbuotojų skaičius

Naujas „Tesco“ vadovas Dawe'as Lewisas ketina darbo vietų skaičių sumažinti dar keliais tūkstančiais. Bus atleidinėjami mažmeninio prekybos tinklo administracijos darbuotojai, darbo taip pat neteks 43 parduotuvių, kurias ketinama uždaryti, darbuotojai, rašo CNBC.Tuo metu kiti prekybininkai pradėjo kainų karą.
„Tesco“ parduotuvė
„Tesco“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Parduotuvėse bus panaikinta visa grandis vadybininkų. Tai paveiks žmones, užimančius tarpinę poziciją tarp parduotuvės konsultantų ir parduotuvės vadybininkų.

„The Sunday Telegraph” rašo, kad darbo iš viso gali netekti apie 10 tūkst. asmenų, tačiau „The Financial Times“ ir „The Guardian“ pateikia kuklesnius skaičius.

„Tesco“ Didžiojoje Britanijoje turi 3,3 tūkst. parduotuvių ir šiuo metu samdo 310 tūks. darbuotojų – bendrovė yra didžiausia darbdavė privačiajame sektoriuje.

Naujasis „Tesco“ vadovas yra vadinamas drastiškuoju Dave'u. Jis panašiai griežtai restruktūrizavo „Univelever“ 2007 metais.

Tuo metu „Tesco“ konkurentė „Sainsbury's“ neseniai pranešė sumažinanti tūkstančio prekių kainas, siekdama išlaikyti savo rinkos dalį. „Wal-Mart“ valdoma „Asda“ ėmėsi panašaus kainų karpymo, taip patvirtindama, kad itin konkurencingame sektoriuje prasidėjo kainų karas.

Didžiosios Britanijos mažmeninę prekybą kankina daug problemų. Viena jų yra ilgailaikis vartotojų įpročių pasikeitimas ir konkurencija su tokiomis pigiomis parduotuvėmis kaip Vokietijos „Aldi“ ir „Lidl“. Pastarosios įmonės užima apie 10 proc. Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi