Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs vadovas prisiteisė iš „Panevėžio kelių“ daugiau nei 230 tūkst. eurų, bendrovės reikalavimai atmesti

Panevėžio apylinkės teismas antradienį priėmė sprendimą byloje, kurioje atleistas AB „Panevėžio keliai“ (nuo 2022 kovo – UAB „HISK“) vadovas Virmantas Puidokas siekė prisiteisti išeitinę išmoką. Teismo sprendimu, ieškovo reikalavimai buvo patenkinti, jam priteista beveik 232 tūkst. eurų suma ir 12 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų. „UAB HISK“ priešieškinys 623 tūkstančių eurų sumai buvo atmestas.
Virmantas Puidokas
Virmantas Puidokas / Asmeninio archyvo nuotr.

Po teismo sprendimo išplatintame pranešime V.Puidokas teigia, kad šis sprendimas parodo, jog „Lietuvoje galima siekti teisingumo, o darbuotojo teisės, nors ir silpnesnėje palyginti su darbdaviu pozicijoje, yra ginamos“: „Apmaudu, kad bendrovė nenori laikytis sutartinių įsipareigojimų, meta resursų ir pajėgų tam, kad vilkintų teismo procesus ir taip tik didina žalą – eikvoja teismų laiką.“

V.Puidoko teigimu, net ir tuo atveju, jei oponuojanti pusė ir bandys skųsti teismo sprendimą, jis toliau „sieks teisingumo“.

23 metus „Panevėžio keliams“ vadovavęs V.Puidokas praėjusių metų kovą kreipėsi į teismą prašydamas priteisti jam beveik 232 tūkst. eurų išeitinę išmoką pagal darbo sutartį.

2021-ųjų pabaigoje BNS skelbė, kad viena didžiausių šalyje statybos ir nekilnojamojo turto plėtros grupių „Panevėžio keliai“ iš buvusio įmonės vadovo Virmanto Puidoko siekė prisiteisti per 18 mln. eurų žalą, tą patvirtino įmonės valdybos pirmininkas Gvidas Drobužas.

Anot V.Puidoko, taip „Panevėžio keliai“ elgėsi siekdami nemokėti išeitinės išmokos – pateikė priešieškinį jam daugiau kaip už 626 tūkst. Eurų, o vėliau – net 18,5 mln. eurų ieškinį dėl tariamai padarytos žalos.

„Atsakovai metus laiko bandė vilkinti išeitinės išmokos nagrinėjimo procesą, galiausiai už tokius savo veiksmus buvo teismo nubausti finansine bauda.

„Panevėžio keliai“ pretenzija buvusiam direktoriui yra viena iš didžiausių Lietuvos verslo istorijoje. V.Puidokas buvo vienas iš pirmųjų, kuris viešai prabilo apie „Panevėžio kelių“ stambiojo akcininko Gvido Drobužo diktatą, viešai atskleidė raginimus žemesne nei rinkos kaina parduoti savo turimas akcijas ir atsisakyti reikalauti pagal sutartį priklausančios kompensacijos už vienašališką atleidimą iš darbo – neva tada visos bylos prieš jį bus nutrauktos.

Atleistas iš pareigų Virmantas Puidokas liko mažuoju akcininku ir toliau iš buvusios darbovietės reikalauja skaidrumo“, – teigiama pranešime.

Gruodžio pabaigoje G.Drobužas teigė, kad priimti sprendimą reikalauti žalos atlyginimo iš buvusio vadovo nebuvo lengva: „Taip, tai tiesa. Jeigu nebūtų pagrindo, niekas į teismą neitų – mes suprantame, kad rizikuojame įmonės reputacija, bet vadovas turi atsakyti už pastarųjų metų abejotinus įmonės sprendimus.“

Ieškinyje buvo nurodoma, kad dėl netinkamo V.Puidoko vadovavimo „Panevėžio keliai“ 2016–2020 metais patyrė 31 mln. eurų konsoliduotų nuostolių, įmonės nuosavas kapitalas nuo 2015 metų sumažėjo 23 proc. iki 68,5 mln. eurų. Iš viso dėl buvusio vadovo veiksmų „Panevėžio keliai“ esą patyrė 18,49 mln. eurų žalą.

V.Puidokas su jam metamais kaltinimais nesutiko nuo pat pradžių.

„Mane tai labai skaudina ir liūdina, kad bendrovė, kurioje tiek metų dirbau, taip elgiasi. Be pagrindo tie kaltinimai – šmeižtas ir spaudimas, absurdas ne kitaip“, – pernai metų pačioje pabaigoje BNS sakė buvęs „Panevėžio kelių“ generalinis direktorius.

Anot V.Puidoko, galimai viena iš žalos ieškinio atsiradimo priežasčių buvo jo atsisakymas parduoti turimas įmonės akcijas.

„Gavau pasiūlymą iš įmonės pasamdytų advokatų parduoti savo akcijas, už 300 tūkst. eurų. Manau tai nesąžininga kaina, o mainais už tai, jie nekels man šito ieškinio. Aš, aišku, nepriėmiau tokių pasiūlymų“, – sakė V.Puidokas.

Panevėžio apylinkės teismas gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui per 30 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas