Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Canadian National Railway” pasirengusi parduoti turto, kad gautų pritarimą KCS įsigijimui

Kanados nacionalinė geležinkelio operatorė „Canadian National Railway“ planuoja parduoti maždaug 113 kilometrų ilgio geležinkelio tinklo dalį JAV Luizianos valstijoje, kad užsitikrintų reguliuotojos patvirtinimą susijungimui su amerikiečių „Kansas City Southern“ (KCS), praneša „The Wall Street Journal“, remdamasis informuotais šaltiniais.
Kanados vėliava
Kanados vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šio mėnesio pradžioje KCS nutraukė kovo mėnesį su kita Kanados geležinkelių kompanija „Canadian Pacific Railway“ sudarytą susitarimą dėl susijungimo ir sudarė susitarimą su „Canadian National Railway“.

Sandorio vertė yra 33,6 mlrd. JAV dolerių, įskaitant skolą.

Įmonės turi pereiti dviejų etapų reguliavimo procesą.

Pirmajame etape sandorį peržiūrės JAV žemės transporto valdyba, kuri užtikrins, kad pagrindinių geležinkelio operatorių susijungimas atitiktų valstybės interesus ir netrukdytų konkurencijai.

Pagrindinės „Canadian National Railway“ linijos driekiasi iš Kanados į Jungtines Valstijas per pagrindinius mazgus, tokius kaip Čikaga, Detroitas ir Naujasis Orleanas.

„Canadian National Railway“ ir KCS maršrutai yra panašus – nuo Luizianos iki Naujojo Orleano, o šiais maršrutais gabenami daugiausia cheminiai produktai.

Kanados bendrovė yra pasirengęs parduoti valdomą geležinkelių tinklo dalį Luizianoje, jei sandorį su KCS patvirtins reguliavimo institucija, teigia šaltiniai.

„Kansas City Southern“ patenka tarp penkių didžiausių krovinių vežėjų geležinkeliais operatorių sąrašą JAV.

Turėdama geležinkelių tinklą tiek valstijose, tiek Meksikoje, bendrovė vaidina pagrindinį vaidmenį prekyboje tarp abiejų šalių.

Jos traukiniai gabena automobilius ir kitus pramonės gaminius iš Meksikos gamyklų į Teksasą ir Vidurio Vakarus, o amerikiečių žemės ūkio produktus – į Meksiką.

Bendrovė taip pat yra geležinkelio linijos palei Panamos kanalą operatorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas