Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Casa della pasta“ restoranas – ir vėl VMI akiratyje: tikrinamos dvi savininko įmonės

Pernai gegužę 15min informavo apie tai, kad kauniečių mėgiamame restorano „Casa della pasta“ bandyta nuslėpti apie 157 tūkst. eurų pajamų. Baudos išvengusi įmonė patikslino PVM deklaracijas ir į biudžetą sumokėjo beveik 33 tūkst. eurų. „Casa della pasta“ vadovybė tuomet tikino, kad įmonė – jauna, tad nėra apsaugota nuo klaidų, tačiau po pusmečio ir vėl pakliuvo į VMI akiratį.
Restoranas Casa Della Pasta
Restoranas Casa Della Pasta / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

„Kavinėje „Casa della pasta“, veikiančioje Laisvės alėjoje, ir „Casa della pasta/Edizione California“, veikiančioje Vilniaus gatvėje, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atlieka tyrimą ir rado pažeidimų. Prieš pusmetį, gegužę, jau buvo atliktas tyrimas. Paaiškėjo, kad įmonės vadovas nuslėpė 157 tūkst. eurų pajamų. Tas pats kartojasi.

Tuomet restoranų vadovas Fabio Manconi teisinosi, kad tai jauna įmonė: kam nepasitaiko klaidų. Viskas tuo ir pasibaigė, kad sumokėjo mokesčius – apie 33 tūkst. eurų. Ką dabar įmonės vadovas galėtų pakomentuoti? Kur žiūri institucijos, kad gali slėpti pajamas ir už tai negauni nei baudos? Tai atviras tyčiojamasi ne tik iš klientų, bet ir iš visos valstybės. Juk iš valdžios atstovų girdime, kaip reikia kovoti su šešėliniu verslu“, – tokią informaciją 15min redakcijai atsiuntė prisistatyti nepanoręs asmuo.

Pasak jo, tyrimą VMI atlieka abiejose F.Manconi valdomose įmonėse. Laisvės alėjoje ketverius metus veikiantis restoranas priklauso įmonei „Ajo makaronai“, Vilniaus gatvėje pernai duris atvėręs „Casa della pasta/Edizione California“ – įmonei „Trys tūzai“.

15min nusiuntė užklausą VMI: ar išties vykdomi šių abiejų maitinimo įstaigų patikrinimai. Gautas patvirtinimas.

„Šiuo metu kontrolės veiksmai atliekami tiek UAB „Ajo makaronai“, tiek UAB „Trys tūzai“ atžvilgiu. Suteikti detalesnę informaciją galėsime tik jiems pasibaigus“, – atsakė Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė.

UAB „Trys tūzai“ veikla, VMI žiniomis, anksčiau nebuvo tikrinta. UAB „Ajo makaronai“ pastarasis kontrolės veiksmas baigtas 2018 m. balandžio 6 d., kuomet nustatyta pažeidimų.

„Casa della pasta“ restoranų direktorė Indrė Sabaliauskaitė 15min patikino, kad jie nebuvo informuoti tinkamai apie VMI atliekamą patikrinimą: nei jo tikslą, nei jo trukmę, nei kokiu pagrindu jis pradėtas.

„Dėl išsamesnės informacijos apie su mūsų įmonėmis susijusius patikrinimus prašytumėme teirautis pačios VMI. Tegalime patvirtinti, kad VMI specialistai apsilanko mūsų valdomuose restoranuose, sutrukdo darbuotojams atlikti savo tiesiogines funkcijas, pateikia užklausimus vien žodžiu darbuotojams, kurie nėra kvalifikuoti atsakyti į jų klausimus, tuo sukeldami didelių nepatogumų restoranų veiklai ir aptarnavimui. Deja, šiuo metu atsakyti jums galime tik tiek“, – antradienio rytą teigė „Casa della pasta“ atstovė.

15min primena, kad „Ajo makaronai“, kuriai ir priklauso „Casa della pasta“ restoranas, tikrinta nuo 2018 m. sausio 15 d. iki balandžio 9 d. Patikrinimas atliktas gavus pilietiško gyventojo pranešimą VMI pasitikėjimo telefonu 1882. Pranešta, kad šioje kavinėje galimai išduodami netikri kvitai. Nedelsiant atlikus operatyvų patikrinimą, pranešimas pasitvirtino.

Patikrinimo metu nustatyta, kad restorane, įsikūrusiame Laisvės alėjoje, neapskaityta kiek didesnė nei 157 tūkst. eurų pajamų suma. Įmonė įpareigota ateityje tinkamai apskaityti pajamas ir patikslinti Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) deklaracijas. Pasibaigus patikrinimui, įmonė patikslino PVM deklaracijas ir į biudžetą sumokėjo beveik 33 tūkst. eurų.

Įmonės veikla taip pat buvo tikrinta ir 2017 m. Tuomet nustatyta pažeidimų, susijusių su kasos aparato kvitų išdavimu, kasos aparatų eksploatavimo tvarka, taip pat registravimosi mokesčių mokėtojų tvarkos pažeidimų.

„Casa della pasta“ savininkas anksčiau buvo įsivėlęs ir į viešą ginčą su buvusiu savo darbuotoju – indų plovėju. Po šio incidento restoranas sulaukė įvairių protesto akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento