Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekijos „Ceska Zbrojovka“ planuoja įsigyti legendinę JAV ginklų gamintoją „Colt“

Čekijos inžinerijos įmonė „Ceska Zbrojovka“ (CZG) ketvirtadienį pranešė planuojanti įsigyti legendinę amerikiečių ginklų gamintoją „Colt“, įskaitant jos padalinį Kanadoje.
„Colt“ pistoletas
„Colt“ pistoletas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„CZG įsigis 100 proc. „Colt“ akcijų už 220 mln. JAV dolerių (180 mln. eurų) grynaisiais ir 1 098 620 naujai išleistų CZG paprastųjų akcijų“, – sakoma Čekijos bendrovės pranešime spaudai.

CZG tikisi finansuoti sandorį savo lėšomis bei pajamomis, pritrauktomis per neseniai įvykusio viešąjį akcijų siūlymą, taip pat per planuojamą obligacijų emisiją.

Perėmimą dar turi patvirtinti rinkos reguliuotojai, tačiau CZG teigė siekianti sandorį užbaigti jau antrąjį šių metų ketvirtį.

„Didžiuojamės tuo, kad galėsime įtraukti „Colt“ į savo portfelį, kuri buvo neatsiejama nuo JAV kariuomenės daugiau nei 175 metus“, – kalbėjo CZG valdybos pirmininkas Liubomiras Kovarikas.

„Colt“ vadovas Dennisas Veilleuxas planuotą sandorį įvertino kaip „galingą derinį tiek prekių ženklams, tiek mūsų klientams“.

CZG, kurioje dirba apie 1 650 darbuotojų Čekijoje, JAV ir Vokietijoje, gamina policijos ir karinius šaunamuosius ginklus, taip pat sportinius ir medžioklinius ginklus, pažymėtus CZ ženklu.

Tuo tarpu legendinio ginklų gamintojo ir išradėjo Samuelio Colto 1836 metais įkurta „Colt“ tiekia savo produkciją JAV, Kanados ir kitų šalių ginkluotosioms pajėgoms visame pasaulyje.

Bendrovė taip pat gamina sportinius ir medžioklinius ginklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas