Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„China Mobile“ ketina surinkti 7,64 mlrd. JAV dolerių Šanchajaus biržoje

Kinijos telekomunikacijų milžinė „China Mobile“ siekia surinkti 7,64 mlrd. JAV dolerių pradėjusi prekiauti savo akcijomis Šanchajaus vertybinių popierių biržoje, rodo antradienį biržos operatorei pateikti dokumentai, kai bendrovė buvo išbraukta iš Niujorko biržos sąrašo paaštrėjus įtampai tarp Pekino ir Vašingtono.
„China Mobile“
„China Mobile“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Kinija

Remiantis „Bloomberg News“ skaičiavimais, pasak bendrovės prospekto, 48,7 mlrd. juanių dydžio pradinis viešas akcijų siūlymas (IPO) būtų vienas didžiausių IPO Kinijos vidaus akcijų rinkose per pastarąjį dešimtmetį.

„China Mobile“, kartu su kitomis valstybinėmis telekomunikacijų įmonėmis „China Telecom“ ir „China Unicom“, buvo pašalinta iš Niujorko vertybinių popierių biržos pagal buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo nurodymą.

Šanchajaus biržai pateiktame prospekte teigiama, kad trečiadienį planuojama išleisti 845,7 mln. akcijų po 57,58 juanio.

Jei bus visiškai išplatintos papildomos akcijos, „China Mobile“ galėtų surinkti net 8,78 mlrd. JAV dolerių.

Grupės teigimu, surinktos lėšos bus skirtos 5G infrastruktūros kūrimui, taip pat „išmaniųjų namų“ projektams ir kitoms iniciatyvoms.

Kai kurios didžiausios Kinijos technologijų ir telekomunikacijų įmonės pastaraisiais dešimtmečiais buvo įtrauktos į JAV vertybinių popierių rinkas, siekdamos pritraukti naują finansavimą ir pasiekti labiau išsivysčiusias rinkas.

Tačiau pastaraisiais metais įtampa tarp Pekino ir Vašingtono smarkiai padidėjo.

Kinijos vyriausybė skatina įmones prekiauti akcijomis vidaus biržose, siekdama išlaikyti technologijų milžines arčiau namų ir padėti plėtoti šalies kapitalo rinkas.

„China Mobile“ buvo pašalinta iš Niujorko biržos. D.Trumpui siekiant uždrausti amerikiečių investicijas į Kinijos įmones, kurias jo administracija laikė grėsme nacionaliniam saugumui.

Didžiausias šalies fiksuotojo ryšio operatorė „China Telecom“ debiutavo Šanchajuje rugpjūtį, pritraukusi 7,3 mlrd. JAV dolerių.

„China Unicom“ patronuojamosios bendrovės akcijas Šanchajuje kotiruoja nuo 2002 metų.

Spalio mėnesį JAV pareigūnai nurodė „China Mobile“ nutraukti savo paslaugas šalyje ir taip užbaigti beveik du dešimtmečius trukusią veiklą, o Pekinas tai pavadino „piktybišku Kinijos įmonių slopinimu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas