Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„China Telecom“ planuoja per IPO pritraukti daugiau nei 8 mlrd. JAV dolerių

„China Telecom“ planuoja pradinį viešą akcijų platinimą (IPO) Šanchajuje, per kurį gali surinkti daugiau nei 8 mlrd. JAV dolerių.
„China Telecom“
„China Telecom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

Tai gali būti didžiausias IPO šiemet Šanchajaus vertybinių popierių biržoje.

Bendrovė nurodė, kad savo pasiūlyme planuoja įkainoti akcijas po 4,53 juanio už akciją, o bendra emisijos vertė sieks 47,1 mlrd. juanių (7,3 mlrd. JAV dolerių), sakoma penktadienį Šanchajaus vertybinių popierių biržai pateiktoje paraiškoje.

Visgi, jei būtų išleisti vadinamieji „Greenshoe“ opcionai, IPO vertė padidėtų iki 54 mlrd. juanių (8,4 mlrd. JAV dolerių), pranešė „Bloomberg News“.

Sausio mėnesį „China Telecom“, kartu su kitomis Kinijos valstybinėmis telekomunikacijų bendrovėmis „China Mobile“ ir „China Unicom“, buvo pašalintos iš Niujorko vertybinių popierių biržos, vykdant buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo nurodymą.

Įsakymu amerikiečiams uždrausta investuoti į įvairias bendroves, kurios, kaip manoma, tiekia ar palaiko Kinijos karinį ir saugumo aparatus.

„China Telecom“ yra didžiausia Kinijos fiksuotojo ryšio operatorė, o akcijų emisija būtų didžiausia per metus ir pralenektų 5,4 mlrd. JAV dolerių sumą, pritrauktą Honkongo vertybinių popierių biržoje vasario mėnesį per „TikTok“ varžovės „Kuaishou Technology“ debiutą.

Pirmajame dešimtmetyje daugelis didžiųjų Kinijos technologijų ir telekomunikacijų bendrovių rinkosi platinti savo akcijas labiau išsivysčiusiose JAV akcijų rinkose, siekdamos pritraukti finansavimą, tačiau pastaruoju metu ši tendencija pasikeitė.

Kinijos institucijos pastaraisiais metais ragino tokias bendroves kotiruoti savo akcijas vidaus biržose Šanchajuje ir Šendžene bei Honkonge, o šią tendenciją greičiausiai dar labiau paspartins vykdoma vyriausybės kampanija, skirta sustiprinti pagrindinių technologijų milžinų kontrolę.

Šiuo metu „China Telecom“ įgyvendina skaitmeninės transformacijos procesą, o per IPO surinktos pajamos bus naudojamos, be kitų iniciatyvų, 5G ir debesų kompiuterijos tinklų infrastruktūros plėtrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas