Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Cineworld“ vėl stabdo kino teatrų veiklą JAV ir JK reaguodama į COVID-19 poveikį

Didžiosios Britanijos kino teatrų tinklas „Cineworld“ pirmadienį paskelbė, kad laikinai uždaro kino teatrus Juntinėje Karalystėje ir Jungtinėse Valstijose, nes dėl koronaviruso pandemijos atidėtos svarbiausios premjeros, pavyzdžiui, naujausia filmų serijos apie Jamesą Bondą premjera.
Kinas
Kinas / 123RF.com nuotr.

Bendrovės pranešime teigiama, kad nuo ketvirtadienio ji stabdo savo 127 „Cineworld“ ir „Picturehouse“ kino teatrų Didžiojoje Britanijoje ir 536 „Regal“ kino teatrų JAV veiklą.

Pranešimas patvirtino savaitgalį žiniasklaidoje pasirodžiusias kalbas, kad 45 000 darbuotojų dviejose pagrindinėse rinkose turinti grupė laikinai sustabdys veiklą.

„Reaguodama į vis sudėtingesnę kino teatrų aplinką ir tebesitęsiančius uždarymus pagrindinėse rinkose dėl COVID-19, „Cineworld“ patvirtina, kad laikinai stabdo veiklą abiejose šalyse“, – sakoma bendrovės pranešime.

„Kadangi pagrindinės rinkos Jungtinėse Valstijose, daugiausia Niujorke, išlieka uždarytos ir nėra informacijos, kada apribojimai bus atšaukti, kino studijos nėra linkusios išleisti naujų filmų.

„Savo ruožtu, be tokių naujų premjerų „Cineworld“ negali Jungtinėse Valstijose ir JK – savo pagrindinėse rinkose – pasiūlyti komerciškai stiprių filmų, reikalingų pritraukti žiūrovus į kino teatrus COVID-19 fone“, – pažymėjo bendrovė.

Pranešimas paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai naujojo Džeimso Bondo filmo, kurio išleidimo data jau kartą buvo atidėta dėl pandemijos, kūrėjai pranašė, kad premjera nukeliama į 2021 metų balandžio mėnesį.

„Tai nėra sprendimas, kurį priėmėme lengvai“, – pirmadienio pareiškime pridūrė „Cineworld“ generalinis direktorius Mooky Greidingeris.

„Mes padarėme viską, kas įmanoma, kad palaikytume saugų ir tvarų veiklos atnaujinimą visose savo rinkose, įskaitant tai, kad įvykdėme ir dažnai viršijome vietos institucijų patvirtintas sveikatos ir saugos gaires savo kino teatruose, ir konstruktyviai bendradarbiavome su reguliavimo institucijomis ir pramonės įstaigomis, kad atkurtume visuomenės pasitikėjimą savo pramone“, – pažymėjo M.Greidingeris.

„Cineworld“ toliau atidžiai stebės situaciją ir atitinkamu metu praneš apie būsimus planus atnaujinti veiklą šiose rinkose, kai jose bus patvirtintos konkretesnės rekomendacijos apie veiklos atnaujinimą, o kino studijos paskelbs premjerų išleidimo planus“, – pridūrė M.Greidingeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas