Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Citadele“ parduoda antrinį banką Šveicarijoje

Filialą Lietuvoje turintis Latvijos „Citadele“ bankas pasirašė įpareigojančią sutartį su „Trusted Novus Bank Limited“ dėl antrinio banko „Kaleido Privatbank AG“ Šveicarijoje pardavimo.
„Citadele“ bankas
„Citadele“ bankas / „Citadele“ nuotr.
Temos: 1 Citadele bankas

„Trusted Novus Bank Limited“ įsigis 100 proc. „Kaleido Privatbank AG“ akcijų. Sandorį tikimasi užbaigti šiais metais, gavus reikalingus leidimus, pranešė „Citadele“.

„Verslo Šveicarijoje pardavimas atitinka ilgalaikį „Citadele“ banko tikslą tapti pirmaujančiu finansinių paslaugų teikėju Baltijos šalių regione. Naujieji savininkai turi tvirtą įsipareigojimą ir reikiamas kompetencijas tęsti naujosios „Kaleido“ strategijos įgyvendinimą ir panaudoti turimą augimo potencialą“, – sakė vadovas Johanas Akerblomas.

„Kaleido“ bankas, 2020 metais pasikeitus jo vadovams, pradėjo labiau orientuotis į Šveicarijos, Vokietijos ir Austrijos rinkas.

„Citadele“ buvo puikus partneris ir padėjo mums tapti boutique tipo turto valdymo paslaugas teikiančiu banku, o dabar žengiame į kitą, naują etapą. Naujoji partnerystė mums leis sumaniai derinti tradicinį ir naują verslo modelius tam, kad pasiektume dar aukštesnį lygį“, – pranešime cituojamas „Kaleido“ vadovas Rolfas Baueris.

75 proc. „Citadele“ akcijų valdo JAV fondo „Ripplewood Holdings“ vadovaujama tarptautinių investuotojų grupė, 25 proc. – Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas