Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Comfort Hotel LT“ direktorė R.Pulkauninkaitė-Macikė: išmokau elgtis vyriškai

Balandį sostinės Naujamiesčio rajone esantį „Comfort Hotel LT“ įsigijo „Lords LB Asset Management“. Jo direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė 15min atskleidė turinti daug planų viešbučiui, tačiau viskas priklausys nuo naujų viešbučio savininkų.
Rūta Pulkauninkaitė-Macikė
Rūta Pulkauninkaitė-Macikė / Redos Mickevičiūtės nuotr.

„Šį viešbutį atidarėme vietoje, kuri tuo metu neturėjo itin geros reputacijos, – sakė vadovė. – Tačiau mes šia vieta tikėjome ir žinojome, kad dar už kelerių metų ji taps sėkmingai besivystančiu ir sparčiai augančiu centro rajonu.“

„Comfort Hotel LT“ direktorė turi daug planų viešbučiui, tačiau jų iki galo neatskleidžia, todėl šįkart kalbėjomės su ja apie karjerą, apie tai, ar lengva moteriai valdyti viešbutį.

– Kaip jūs tapote šio viešbučio vadove?

– Vieną dieną sulaukiau skambučio iš personalo paieškos bendrovės. Pasakė turintys įdomų darbo pasiūlymą. Kadangi tuo metu vadovavau kitam sostinės viešbučiui ir buvau patenkinta savo darbu, atsakiau, kad manęs nedomina. Tačiau paieškos specialistė buvo labai atkakli ir primygtinai manęs prašė bent jau perskaityti skelbimą. „Tiek tai jau tikrai galiu padaryti“, – pamaniau ir sutikau.

Moterims dažnai kyla klausimas, ar aš sugebėsiu, ar aš tikrai turiu pakankamai kompetencijų, na, o vyrams tokių klausimų net nekyla, jie tiesiog eina pirmyn.

Skaitydama, kokio žmogaus ieško, iš karto supratau – tai darbas skirtas man, atitikau 100 procentų reikalavimų, buvau tikra dėl kiekvienos įvardintos savybės ar kompetencijos. Taip prasidėjo ilgai trukęs dalyvavimas atrankoje: 2 interviu, 8 valandas trukęs testavimas, dar vienas interviu.

– Ar vaikystėje galėjote pagalvoti, kad vadovausite vienam iš geriausių Lietuvos viešbučių?

– Kad vadovausiu viešbučiui, nebuvau net svajojus, bet jau vaikystėje žinojau, kad būsiu vadovė: kieme buvau indėnų vadė, vėliau tapau jauniausia Lietuvos istorijoje skaute (13 metų), subūrusia savo draugovę, nuolat buvau klasės seniūne ir t.t.

– Lietuvoje daugiau viskuo piktinamasi, kritikuojama, o teigiami dalykai beveik nepastebimi. Ar jūs tikėjotės, kad jūsų viešbutį pastebės ir įvertins?

– Kai mėgsti tai, ką darai, stengiesi ir darai daugiau, nei iš tavęs tikimasi, nepasisekti negali. Nuo pirmos akimirkos pradėjus dirbti „Comfort Hotel LT Rock‘n‘Roll Vilnius“ viešbučio projekte, tikėjau jo sėkme ir buvau visiškai tikra, kad viešbutis bus įvertintas ir pastebėtas.

Kitokio varianto net nebuvo: geriausio viešbučio visame „Nordic Choice“ viešbučių tinkle 2014 m. laimėjimas, socialinių medijų apdovanojimas už 2015 m. ir tai, kad svečių įvertinimu esame geriausias viešbutis visame „Nordic Choice“ tinkle bei Nr. 2 populiariame kelionių portale „Trip Advisor“.

– Lūkesčiai dėl verslo plėtros išsipildė su kaupu, ar dar turite kokių idėjų ir planų?

– Naujų planų ir idėjų visada yra. Ar jos išsipildys, priklausys ir nuo naujų viešbučio savininkų ketinimų. Balandžio pradžioje viešbutį įsigijo investicijų valdymo įmonės „Lords LB Asset Management“ fondas „Lords LB Baltic Fund IV“.

– Kokios asmeninės savybės padeda versle?

– Greitis, energija ir ryžtas: greitai priimti sprendimus ir nebijoti klysti, daryti kelis darbus vienu metu, nusprendžiau–imu–darau – aš moku įgyvendinti vizijas, strategijas, tikslus, ne vien juos kurti ir svaičioti.

Dar pridėčiau rūpestingumą: rūpinimasis darbuotojais ir tokiu būdu teigiamos atmosferos ir organizacinės kultūros darbe kūrimas bei rūpinimasis svečiais – nuolat galvoju, kaip nustebinti mūsų svečius, ką padaryti, kad jie liktų daugiau nei patenkinti viešbučio paslaugomis. Rūpintis ir savimi: rasti darbo ir asmeninio gyvenimo balansą.

– Kas geriau verslui: ar patirtis, ar šviežios žinios ir energija?

– Geriausia šių dviejų kombinacija. Bet jei reiktų rinktis vieną – šviežios žinios ir energija, nes be energijos ir aistros tam, ką darai, net ir didžiausia patirtis nepadės pasiekti aukštumų.

– Kaip atsirenkate komandą, kuri dirba viešbutyje?

– Man svarbiausia požiūris, o viso kito galima išmokyti. Todėl darbuotojus atsirenku labai atidžiai ir daugiausia dėmesio skiriu į tai, koks tai yra žmogus, ar lengva su juo bendrauti, ar jis pritaps prie komandos, ar yra paslaugus, energingas, ar turi ugnelės savyje.

– Kuo jūsų viešbutis išskirtinis savo svečiams? Kaip pritraukiate klientą? Ir kokie tie jūsų klientai?

– Mūsų svečiai yra žmonės su cinkeliu, jauni širdyje, nebijantys iššūkių, drąsūs, šiuolaikiški keliautojai ir verslininkai. Jiems svarbu visur ir visada būti online (dėl to ir investavome į Wifi ryšį, kad jis būtų sparčiausias iš Lietuvos viešbučių), jam svarbu, kad viešbučio kolektyvas nebūtų robotai, kad tai būtų žmonės, su kuriais lengva bendrauti, kurie pažįsta Vilnių ir gali geriausiai patarti, kur pavalgyti, ką pamatyti, kokie renginiai vyksta, gebantys pagelbėti bet kokioje situacijoje, lankstūs, draugiški ir t.t.

– Esate jauna, žavi ir stipri moteris, tačiau net patiems stipriausiems kartais reikia į ką nors atsiremti. Į ką remiatės jūs?

– Turiu nuostabų vyrą, visada su juo kalbamės, jei yra sunkių situacijų, ir apskritai mėgstame dalintis, kaip kiekvienam sekėsi diena, ko išmokome iš tos dienos, kokius iššūkius turime ir kaip juos galime spręsti.

Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Pulkauninkaitė-Macikė
Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Pulkauninkaitė-Macikė

Juk kai Arnoldas pasakė, kad taps geriausiu kultūristu pasaulyje – juo niekas netikėjo, bet jis tapo, kai pasakė, kad taps Holivudo žvaigžde – visi iš jo juokėsi, bet šiandien frazė „I’ll be back“ yra kultinė, na, o kai Arnoldas pasakė, jog taps politiku, juo ir vėl niekas netikėjo, bet jis tapo Kalifornijos gubernatoriumi. Pozityvumo semiuosi iš garsių žmonių pavyzdžių: šiuo metu prieš mane kabo jaunojo Arnoldo Swarznegerio nuotrauka, kuri man primena, kad ir kaip būtų sunku, kad ir kaip tavim niekas netikėtų – turėk viziją, turėk tikslą ir eik pirmyn.

– Ko išmokote iš verslo pasaulio, kad praverstų asmeniniame gyvenime? Ir jūsų asmeninės savybės, padedančios versle. Pasidalinkite.

– Išmokau vyriškų savybių, tarkim, pasitikėjimo savimi. Moterims dažnai kyla klausimas, ar aš sugebėsiu, ar aš tikrai turiu pakankamai kompetencijų, na, o vyrams tokių klausimų net nekyla, jie tiesiog eina pirmyn. Tai praverčia ir asmeniniame gyvenime, išbandant naujas veiklas.

– Ar jums būna momentų, kai atrodo, jog verčiau įvyktų žemės drebėjimas, kad tik nereikėtų daryti to ar ano?

– Visuose darbuose yra ir nemalonių užduočių, ypač daug atsakomybės ir sunkių sprendimų tenka vadovams. Kad ir kokia nemaloni užduotis būtų, stengiuosi neatidėlioti ir daryti, o jei tai susiję su darbuotojais – visada stengiuosi nepamiršti žmogiškumo.

– Ar jums egzistuoja laikas sau?

– Be abejo. Vadovas neskiriantis laiko sau, pervargęs – negali būti geras vadovas. Gyvenimo ir darbo balansas yra privalomas. Laisvalaikį dažniausiai leidžiu aktyviai su šeima – jėgos aitvarai, snieglentės, kelionės ar tiesiog ilgi pasivaikščiojimai Vilniaus senamiestyje.

Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Pulkauninkaitė-Macikė
Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Pulkauninkaitė-Macikė

– Gyvenimas yra gražus… Pratęskite mintį.

– Nes gyvenimas yra prasmingas bet kokiomis aplinkybėmis, nes kiekviena diena atneša ką nors naujo, augame ir tobulėjame kaip asmenybės, nes mes patys kuriame tokį gyvenimą, kokio norime.

– 3 svarbiausi jūsų patarimai tiems, kurie nori pradėti verslą.

– Pirmiausia, būkite atviri sau, o ne siekiantys pateisinti aplinkinių lūkesčius, ir darykite tai, kas jums kelią džiaugsmą, tada nereikės skaičiuoti darbo valandų. Antra, gerai pasiruoškite – aiškiai žinokite, ką norite padaryti (susidarykite verslo planą), nedarykite to paties, kaip jau kiti daro – išdrįskite padaryti kitaip – keiskite pasaulį, būkite maištininkai; nebijokite rizikuoti ir net pralaimėti. Trečia, nesitikėkite greito atlygio, pirmus metus iš viso nesitikėkite jokio atlygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai