Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Compensa Vienna Insurance Group“ Baltijos šalyse pernai augo 44,5 proc.

Baltijos šalyse veikianti ne gyvybės draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“ pasirašytas draudimo įmokas praėjusiais metais augino 44,5 proc. iki 122,3 mln. eurų. Gerėjančius rezultatus nulėmė įgyvendintas strateginis sprendimas nuo 2020 m. liepos 1 d. susijungti su „Seesam Insurance“, taip pat – augantis privačių ir verslo klientų skaičius, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Verslas

„Compensa Vienna Insurance Group“ Lietuvoje pasirašytų įmokų suma 2020 metais pasiekė 56,9 mln. eurų ir, palyginti su 2019 metais, išaugo 23,5 proc. Latvijoje pasirašytų draudimo įmokų suma siekė 36,3 mln. eurų ir buvo 38,4 proc. didesnė. Estijoje kompanija pasirašė 29,1 mln. eurų draudimo įmokų – 135,9 proc. daugiau.

Pernai „Compensa Vienna Insurance Group“ pelnas prieš mokesčius Baltijos šalyse pasiekė beveik 2,2 mln. eurų. Bendrovė rezultatus gerino penkerius metus iš eilės.

„Praėję metai visai bendrovės komandai buvo gausūs tiek iššūkių, tiek ir pasiekimų. Pirmiausia sklandžiai suvaldėme koronaviruso pandemijos įtaką veiklai, užtikrinome jos tęstinumą, padėjome prie pasikeitusių kasdienio darbo ir gyvenimo principų prisitaikyti savo klientams. Taip pat įgyvendinome svarbų strateginį mūsų akcininko sprendimą – per ypač trumpą laiką sujungėme Baltijos šalyse veikiančias bendroves „Compensa Vienna Insurance Group“ ir „Seesam Insurance“. Sujungę jų produktų krepšelį, sukauptą patirtį ir žinias, sukūrėme tvirtą pagrindą tolimesnei konkurencijai rinkoje“, – sako Deividas Raipa, „Compensa Vienna Insurance Group“ valdybos pirmininkas.

Sujungus dviejų bendrovių stiprybes, pastebimai augo asmens ir turto draudimo segmentai. „Compensa Vienna Insurance Group“ asmens draudimo segmentą Baltijos šalyse augino 172 proc., tai nulėmė po susijungimo verslui siūlomų paslaugų krepšelį papildžiusi sveikatos draudimo paslauga. Dėl pandemijos aplinkybių ja domėjosi verslo įmonės, siekiančios pasirūpinti darbuotojų sveikata.

Turto draudimo segmentas augo 67,6 proc. Tam įtakos turėjo augantis privačių bei verslo klientų skaičius ir nuolatinės kompanijos pastangos pasiūlyti visapusišką apsaugą jų turtui.

Kompanijos pelnas augo dėl gerėjančio nuostolingumo rodiklio, kuriam įtakos turėjo disciplinuotas rizikų vertinimas ir sistemingas rezultatų stebėjimas. Įtakos pelno augimui turėjo ir pelnas, gautas iš investicinės bei finansinės veiklos.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Grynieji eurai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Grynieji eurai

Per praėjusius metus ir po susijungimo su „Seesam Insurance“ bendrovė padidino užimamą ne gyvybės draudimo rinkos dalį. 2020 metais „Compensa Vienna Insurance Group“ ir „Seesam Insurance“ užėmė 11,4 proc. Baltijos šalių rinkos.

„Galima palyginti: Baltijos šalių draudimo rinka praėjusiais metais susitraukė kiek daugiau nei 3 proc., o tam didžiausios įtakos turėjo transporto – TPVCAP ir KASKO – draudimo segmento susitraukimas. Visi kiti draudimo segmentai, išskyrus kelionių draudimą, demonstravo augimą. Tai reiškia, kad tiek gyventojai, tiek ir verslo įmonės supranta draudimo paslaugos prasmę, ir leidžia tikėtis, kad šis rinkos susitraukimas, nulemtas pandemijos aplinkybių, yra laikinas“, – sako D.Raipa.

Praėjusiais metais „Compensa Vienna Insurance Group“ klientams bendrai Baltijos šalyse atlygino 70,3 mln. eurų žalų (2019 m. – 41,9 mln. eurų). Didžiausia bendrovės atlyginta žala buvo užfiksuota Latvijoje, įmonių turto draudimo segmente, ir siekė 1,2 mln. eurų.

Vienintelės „Compensa Vienna Insurance Group“ akcininkės „Vienna Insurance Group“ bendrai pasirašytų įmokų suma 2020 metais siekė 10,43 mlrd. eurų, o pelnas prieš mokesčius buvo 346 mln. eurų.

„Compensa Vienna Insurance Group“ yra Lietuvoje registruota akcinė draudimo bendrovė, kuri nuo 2016 m. sausio 1 d. pradėjo veiklą Baltijos šalyse. Iki 2016 m. Lietuvoje veikė Lenkijos ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group“ Lietuvos filialas, kuris veiklą šalyje vykdė nuo 2010 m.

Praėjusiais metais „Compensa Vienna Insurance Group“ baigė susijungimą su „Seesam Insurance“ ir Baltijos šalyse veikia kaip viena kompanija. Lietuvoje bei Latvijoje bendrovė veikia su prekių ženklu „Compensa Vienna Insurance Group“, o Estijoje su prekių ženklu „Seesam Insurance“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas