Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 10 /12:57

„Continental“ prakalbo apie viziją Kaune: esame didelio augimo aplinkoje

Vienos didžiausių investuotojų Lietuvoje, Vokietijos kapitalo automobilių elektronikos komponentų gamintojos „Continental“ atstovė Manja Greimeier sako, kad kompanija mato galimybių plėsti veiklą Kauno rajone, kur 2019 metais atidarė didelę gamyklą.
„Continental“
„Continental“ / 123RF.com nuotr.

Lietuvoje viešėjusi „Continental“ ADAS (išmaniosios pagalbos vairuotojui sistemų – BNS) segmento vadovė, atsakinga už „Continental“ autonominio vairavimo technologijų gamyklų tinklą, neatmetė, jog ateityje čia galėtų įsikurti ir kompanijos mokslinių tyrimų ir plėtros (R&D) centras.

„Gamybos paleidimo procesas Kauno gamykloje vyko labai sklandžiai. Labai džiaugiamės, kad vien pernai per labai trumpą laiką čia galėjome įdarbinti 450 žmonių. Taigi, mes neabejotinai matome potencialą Kaune nuveikti daugiau, įskaitant ir R&D, todėl bendradarbiaujame su universitetais, nes mums reikia kvalifikuotų darbuotojų“, – interviu BNS sakė M.Greimeier.

„Continental“ atstovė nekomentavo, ar Kinija 2021 metų pabaigoje darė spaudimą Vokietijos kompanijai nebenaudoti jos gamykloje Kaune pagamintų komponentų ir ar įmonė svarstė trauktis iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas