Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

COVID-19 įsisuko į pramonę: Marijampolės įmonėje darbuotojai užsikrėtė vienas nuo kito

Marijampolėje nutiko tai, ko labiausiai baiminasi šalies gamybos įmonės. Dėl dviejų darbuotojų, apsikrėtusių koronavirusu, sustojo gamyba Marijampolės įmonėje „Pakma“. 60 įmonės darbuotojų priverstinai liko karantine, namuose.
UAB „Pakma“
UAB „Pakma“ / 15min nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė, kad balandžio 7 dieną vienas asmuo dar dirbo bendrovėje „Pakma“, o balandžio 8-ąją jam buvo atliktas tyrimas dėl COVID-19. Ketvirtadienį patvirtina, kad asmuo užsikrėtęs koronavirusu.

Dar vienas „Pakmos“ darbuotojas balandžio 3 dieną paskutinį kartą buvo darbe, o saviizoliacijoje jis nuo balandžio 6 dienos. Jis galimai užsikrėtė nuo bendradarbio. Skelbiama, kad jis niekur nebuvo išvykęs.

„Visi darbuotojai karantine, namie, todėl gamyba nevyksta“, – 15min patvirtino vienas įmonės darbuotojas. Bendrovės vykdomoji direktorė Jurgita Miškelevičiūtė į skambučius neatsako.

Marijampolės įmonė skelbia gaminanti maisto gamybos ir pakavimo linijas, pavyzdžiui, glaistytų sūrelių gamybos liniją. Marijampoliečiai projektuoja, gamina ir instaliuoja įrengimus, skirtus pieno, konditerijos, duonos ir konservų pramonei.

Marijampolė tapo vienu iš pandemijos plitimo židinių, ketvirtadienį mieste užfiksuota 40 susirgimo atvejų.

Šią savaitę pieno perdirbėjai perspėjo, kad koronavirusas gali paveikti gamybą Lietuvoje. Pasak jų, jei į darbuotojų gretas įsisuktų COVID-19, tektų stabdyti gamybą ir karantinuoti darbuotojus, o tai dar labiau kirstų Lietuvos pramonei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas