Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Jankus tapo „Hostinger“ grupės vadovu

Daugirdas Jankus tapo „Hostinger“ vadovu. Pastaruosius šešerius metus jis buvo atsakingas už šios įmonių grupės rinkodarą. Arnas Stuopelis, „Hostinger“ vadovu buvęs 12 metų, tęs valdybos pirmininko darbą, rašoma įmonės pranešime spaudai.
Daugirdas Jankus
Daugirdas Jankus / Įmonės nuotr.

„Visame pasaulyje veikiantis mūsų verslas užtikrintai auga, mūsų kultūra stipri, todėl dabar, po beveik metus trukusio ir sklandžiai pasibaigusio darbų perdavimo, yra puikus metas pokyčiams. Esu tikras, kad Daugirdo vizionieriškumas ir nuolatinis inovacijų alkis padės siekti dar ambicingesnių tikslų.

Savo lyderystę jis yra įrodęs konkrečiais darbais. Jo užauginta ir vadovaujama, iš beveik 200 profesionalų susidedanti, rinkodaros komanda labai prisidėjo prie dviženklio verslo augimo ir naujų rinkų atvėrimo. Aš, dirbdamas valdyboje, daugiau dėmesio skirsiu ilgalaikės vizijos formavimui, ryšiams su investuotojais ir unikalios „Hostinger“ kultūros puoselėjimui“, – sako A.Stuopelis.

Naujasis įmonių grupės vadovas D.Jankus teigia, kad „Hostinger“, sparčiausiai pasaulyje augančios hostingo paslaugų bendrovės, komanda ir toliau tęs savo misiją. Kurs prieinamus IT produktus bei paslaugas, padedančias klientams sėkmingai vystyti veiklą internete: kurti e. parduotuves, tinklaraščius, jų talentus ar paslaugas pristatančias svetaines ir kt.

„Darydami tai dėmesingai ir toliau auginsime mūsų verslą. Naujose pareigose sieksiu dar geriau pažinti mūsų klientus: ir toliau proaktyviai bendrausiu su jais, rinksiu jų grįžtamąjį ryšį, o tada kartu su komanda kursime dar geriau jų poreikius išpildančius produktus. Taip pat sieksiu, kad augindami mūsų įmonę, darbuotojai kartu augtų ir patys. Tai mums padės išlikti stipriems globalioje verslo aplinkoje“, – teigia D.Jankus.

D.Jankus yra baigęs tarptautinės rinkodaros ir vadybos magistro studijas bei sukaupęs daugiau nei 10 metų patirties pardavimų, rinkodaros ir verslo vystymo srityse.

Pasikeitus „Hostinger“ vadovams, rinkodaros vadovo pareigas perėmė Kristina Strimaitė, iki šiol dirbusi regionų vadove ir buvusi atsakinga už įmonės plėtrą didžiausiose pasaulio rinkose (angl. Head of Country Manager). Ji įmonių grupėje dirba daugiau nei ketverius metus.

„Hostinger“ įkurta 2004 metais Lietuvoje. Joje dirba beveik 1000 darbuotojų. 2023 m. UAB „Hostinger“ pertvarkyta į holdingo bendrovę. Vykdomos veiklos perkeltos į naujai įsteigtą dukterinę įmonę UAB „Hostinger operations“, kuriai taip pat vadovaus D.Jankus.

2022 m. „Hostinger“ grupės konsoliduotos pardavimo pajamos, lyginant su ankstesniais metais, didėjo 64 proc. ir siekė 69,6 mln. Eur. „Hostinger“ praėjusius metus baigė turėdama daugiau nei 1,53 mln. vartotojų daugiau nei 150 šalių. Bendros už paslaugų prenumeratas surinktos įplaukos (angl. total billings) per metus kilo 57 proc. – iki 86,1 mln.

Didžiausiomis „Hostinger“ rinkomis pagal aktyvių vartotojų skaičių 2022 metais buvo Indija, Brazilija, Indonezija, JAV ir Prancūzija. Taip pat į dešimtuką pateko Jungtinė Karalystė, Meksika, Kolumbija, Argentina, Ispanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas