Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas pritaria „Oracle“ ketinimams įsigyti „TikTok“ veiklą JAV

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė pritariantis programinės įrangos gamintojos „Oracle“ ketinimams įsigyti dalį Kinijos dalijimosi vaizdo įrašais platformos „TikTok“ veiklos, į kurią, kaip pranešama, taip pat nusitaikė programinės įrangos milžinė „Microsoft“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žiniasklaidoje skelbiama, jog „Oracle“, kurios valdybos pirmininkas Larry’s Ellisonas D.Trumpo rinkimų kampanijai pritraukė milijonus JAV dolerių, svarsto įsigyti „TikTok“ veiklą Jungtinėse Valstijose, Kanadoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.

D.Trumpo administracija „TikTok“ patronuojančiajai bendrovei „ByteDance“ nurodė per 90 dienų parduoti programėlės padalinį Jungtinėse Valstijose, antraip platformos veikla JAV nacionalinio saugumo sumetimais bus uždrausta.

„Manau, „Oracle“ yra puiki bendrovė, ir manau, kad jos savininkas yra nuostabus vyrukas. Jis yra nuostabus asmuo“, – pareiškė D.Trumpas antradienį Arizonoje, kur jis pirma pasakė kalbą savo šalininkams, o vėliau atsakė į klausimus.

„Manau, jog „Oracle“ tikrai būtų ta bendrovė, kuri galėtų tuo pasirūpinti.“

Prezidentas pažymėjo, jog tas, kas galiausiai įsigis „TikTok“ padalinį JAV, turės „užtikrinti, kad Jungtinės Valstijos gautų tinkamą atlygį“.

JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“ anksčiau rašė, jog L.Ellisonas savo namuose Kalifornijoje vasarį surengė lėšų rinkimo D.Trumpo kampanijai renginį, per kurį pritraukė 7 mln. JAV dolerių.

Veiksmų prieš „TikTok“ ėmęsis D.Trumpas tvirtina, jog Kinija, naudodamasi šia programėle, gali atsekti federalinių darbuotojų buvimo vietą, kaupti duomenis apie asmenis, kad galėtų juos šantažuoti, ir šnipinėti kitas bendroves.

„TikTok“ šią savaitę paskelbė, jog „niekada neteikė Kinijos vyriausybei jokių JAV naudotojų duomenų ir to nedarytų, net jei to būtų paprašyta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas