Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per vasarą klientams nemokamai išdalinta beveik 700 tūkst. stiklinių vandens

Vandentvarkos bendrovė „Vilniaus vandenys“ vasaros viduryje sostinėje veikiančias maitinimo paslaugas teikiančias įmones pakvietė prisijungti prie inicijuotos kampanijos „Gerk tyrą Vilniaus vandenį“. Praėjus numatytam akcijos laikotarpiui bendrovė dalijasi rezultatais – iki rudens Vilniuje veikiantys svetingumo sektoriaus atstovai savo klientams ir svečiams išdalino beveik 700 000 stiklinių vandens iš čiaupo.
Marius Švaikauskas
Marius Švaikauskas / "Vilniaus vandenys" nuotr.

Remiantis bendrovės skaičiavimais ir skirtingų verslų atstovų duomenimis, iki rugsėjo vidurio vykusios „Gerk tyrą Vilniaus vandenį“ kampanijos metu Vilniuje veikiančios svetingumo sektoriaus įstaigos išdalino 672 000 stiklinių vandens iš čiaupo bei taip atsisakė virš 240 000 plastikinių buteliukų. Pasirinkimu atsisakyti tokio kiekio plastiko buteliukų anglies dioksido išskyrimas į aplinką buvo sumažintas daugiau nei 15-ka tonų.

Anot „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus M. Švaikausko, šis skaičius nėra visiškai tikslus, mat prie inicijuotos akcijos noriai jungėsi ne tik restoranai, kavinės ar viešbučiai, bet ir kitų verslo sričių atstovai: biurų ir prekybos centrai, sporto klubai, atskiros įmonės. Jie savo lankytojus ir darbuotojus taip pat skatino atsisakyti vandens plastikiniuose buteliukuose ir jį iškeisti į vandenį iš čiaupo. Visą prisijungusių prie iniciatyvos verslų sąrašą galima rasti tinklalapyje www.vandensjega.lt.

Šį sezoną rekordiniai išgerto geriamojo vandens skaičiai buvo fiksuojami ir iš sostinėje „Vilniaus vandenys“ įrengtų vandens gertuvių, kurių sezono pabaiga bus skelbiama jau kitą mėnesį. Skaičiuojama, jog iki rudens vidurio sostinės gyventojai ir svečiai išgėrė kone 140 tūkstančių litrų vandens ir taip atsisakė daugiau nei 278 tūkst. plastikinių buteliukų.

Kiekvienoje mieste stovinčioje gertuvėje yra sumontuoti nuotolinio nuskaitymo skaitikliai. Jie, gertuvių sezono metu, mobiliojo telefono ir specialaus QR kodo pagalba leidžia sekti ir stebėti vandens suvartojimą bei indėlį į švaresnę aplinką, neperkant vandens plastikiniuose buteliuose (gertuvių žemėlapį ir jų skaitiklių duomenis galite rasti ČIA).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas