Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar vienas „sudie“: Vilniuje uždarytas seniausias meksikiečių restoranas

Uždarytas seniausias Vilniuje meksikiečių restoranas „Meksika“, pranešė portalas Delfi.lt.
Takai su vištiena
Takai su vištiena / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Meksika Restoranas

Meksikietiško maisto restoranas buvo įsikūręs Vilniuje, Algirdo g. Šviežiai gaminami patiekalai ir kokteiliai su natūraliais vaisiais buvo vizitinė restorano kortelė.

Įmonės „Meksikana“, kuri valdė restoraną, vadovė ir vienintelė akcininkė, Aurelija Rakštytė minėtam portalui pasakojo, kad nelengvą sprendimą nulėmė nuovargis bei iššūkių keliančios aplinkybės maitinimo sektoriuje.

„Turbūt gali išsilaikyti nebent labai prabangūs restoranai, arba tinkliniai, kurie gauna mažesnes kainas iš tiekėjų. Bet tokie maži šeimos restoranai – ne. Brangiausi dabar yra darbuotojai. Jiems sumokėti orius atlyginimus yra žiauru. Už minimumą žmonės nepragyvena ir negali taip dirbti. O ir patys lankytojai nevaikšto kiekvieną dieną į restoranus vakarieniauti. Jie nori dienos pietų už 5 eurus ir viskas. O kad padarytum juos, reikia rankų darbo, už kurį turi apmokėti“, – maitinimo verslo specifiką komentavo pašnekovė.

„Meksika“ turėjo aštuonis darbuotojus.

Įmonė Registrų centrui nėra pateikusi finansinės ataskaitos už praėjusius metus. Tačiau 2022 m. įmonė sugeneravo 88,8 tūkst. eurų pardavimo pajamų ir patyrė 16 tūkst. eurų dydžio nuostolį.

Metais prieš – 2021 metais „Meksikanos“ pardavimo pajamos siekė 115,5 tūkst., pelnas – 18,7 tūkst. eurų.

Šįmet apie tai, kad užveria duris skelbia ne viena klientų pamėgta maitinimo vieta. Neseniai skelbta, kad duris užvėrė į „Michelin“ gidą patekęs restoranas „Gastronomika“, taip pat populiarus baras „Salionas“. Tiesa, pastarasis, kaip planuojama, atsidarys kitoje vietoje, tačiau dar nežinoma, kur.

Savaitgalį paskelbta, kad laidų vedėja, žurnalistė Beata Nicholson su verslininke sese Odeta Kaune uždaro „Jurgį ir drakoną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas