Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daugiau nei dešimtmetį Vilniuje sėkmingai dirbantis Konstantinos: tik imkis iniciatyvos, galimybių – apstu

Į Lietuvą iš Graikijos kilusį Konstantinos Angelou dar 2009 m. atviliojo meilė. „Kaip jau įprastai būna“, – šypteli jis. O tai, kad 2010 m. Vilniuje kūrėsi tarptautinių ir tarpvaliutinių pinigų perlaidų bei mokėjimų bendrovės „Western Union“ biuras, šalia asmeninio kelio Lietuvoje, tapo gera pradžia ir profesiniam. Pradėjęs nuo specialisto pareigų, šiandien jis yra vienas iš departamento vadovų, be to, rūpinasi visos organizacijos savanorystės projektais. Konstantinos dabar jau prisideda ir prie „Western Union“ banko kūrimo ir sako, kad minčių apie pasiektas savo galimybių ribas ar norą keisti darbą nekilo nė sykio.
Daugiau nei dešimtmetį Vilniuje sėkmingai dirbantis Konstantinos: tik imkis iniciatyvos, galimybių –apstu
Daugiau nei dešimtmetį Vilniuje sėkmingai dirbantis Konstantinos: tik imkis iniciatyvos, galimybių – apstu / „Western Union Lietuva“ nuotr.

„Dar 2010 m. vasarą ta pozicija, į kurią pretendavau, buvo pradedančiųjų lygio – tiesiog specialistas. „Western Union“ tada ieškojo graikiškai kalbančio žmogaus, tad vieta buvo kaip tik man. Taip viskas ir prasidėjo, o šiemet spalį suėjo jau 11 metų, kai čia dirbu“, – pasakoja K.Angelou.

Imasi mokymų ir projektų

Pasak jo, tiek atvykimas į Lietuvą, tiek ir įsidarbinimas „Western Union“ Vilniaus biure tapo vienais iš svarbiausių ir geriausių sprendimų gyvenime. Jau karjeros pradžia buvo aktyvi ir nenuobodi. Po kiek daugiau nei metų Konstantinos gavo pasiūlymą vadovauti kitų pradedančiųjų specialistų grupei, o dar po kelerių metų tapo ir vienu iš Pinigų plovimo prevencijos vadovų.

„Bendrovė labai greitai augo ir plėtėsi, o vadovai stengėsi pamatyti darbuotojų talentus, potencialą. Dirbdamas čia labai greitai pajunti, kokia svarbi yra darbo kultūra, kiek daug globalumo, atviro požiūrio. Man tas jausmas buvo labai unikalus. Mane stebino tiek daug įvairovės turinti įmonė, su tokiomis stipriomis vertybėmis, pagarba kolegoms, klientams“, – prisimena Konstantinos.

„Western Union Lietuva“ nuotr./Daugiau nei dešimtmetį Vilniuje sėkmingai dirbantis Konstantinos: tik imkis iniciatyvos, galimybių – apstu
„Western Union Lietuva“ nuotr./Daugiau nei dešimtmetį Vilniuje sėkmingai dirbantis Konstantinos: tik imkis iniciatyvos, galimybių – apstu

Dar vienas motyvuojantis dalykas, per karjeros metus padėjęs tobulėti ir augti, buvo atsiveriančios galimybės. „Gali pats siūlyti idėjas, suteikiama galimybių įsitraukti į mokymus, komitetus, įvairius projektus ir iniciatyvas. Visa tai sukuria labai daug erdvės augti ir veikti“, – sako pašnekovas, bet priduria, kad ne mažiau svarbu į visas galimybes reaguoti, nebijoti išbandyti savęs naujose užduotyse, prisiimti lyderystę ir imtis atsakomybių. Bent jau jam tai pasiteisino. Jei kolegos klausia, kas apsiims padaryti pristatymą, pakuruoti vieną ar kitą klausimą, pasiūlyti idėją – Konstantinos sako dažnai pasiryžtantis priimti tokius papildomus iššūkius, nes būtent jie padeda ne tik išbandyti save, bet ir išmokti kažko naujo, tobulėti.

Komanda – iš visų pasaulio žemynų

„Papildomos užduotys man labai padėjo ugdyti pasitikėjimą savimi, plėsti įgūdžius ne tik kaip darbuotojui. Keičiant pareigas, visada išmokdavau kažko naujo. Kai tapau vadovu, mano komandoje dirbdavo po maždaug 10-15 žmonių ir teko labai daug išmokti apie vadovavimą komandai. Nuolat dirbti su skirtingais individais, suprasti juos, motyvuoti, sekti rezultatus ir susidoroti su stresinėmis situacijomis. Buvo laikotarpis, kai vien mano komandoje, čia Vilniuje, turėjau žmonių iš visų pasaulio žemynų. Vertinant visą patirtį, šis etapas man leido suprasti, kad man gera dirbti kartu su komanda, patinka jai vadovauti“, – sako K.Angelou.

Organizuoja savanorystės veiklas

Be kasdienių pareigų ir darbų, „Western Union“ darbuotojams taip pat siūlo galimybes įsitraukti į atskirus komitetus ir grupes, kurios atsakingos ir už įvairias iniciatyvas. Šios gali būti labai skirtingos – nuo naujų būdų pagerinti efektyvumą ar patobulinti sistemas iki inovatyvių produktų. O komitetai dažnai susiję su darbuotojų įsitraukimu, vertybine ar motyvuojančia veikla. Pavyzdžiui, yra komitetų, kurie rūpinasi sportine veikla, kolegų mokymais arba sustyguoja bendrovės savanoriškos veiklos darbus ir teikiamą pagalbą visuomenei. Būtent pastarajam vadovauja ir pats Konstantinos.

„Tai pareigos, kurias jau 7 metus vykdau ir tuo labai didžiuojuosi. Organizuojame savanorystės veiklas kolegoms, nes „Western Union“ darbuotojai bent vieną darbo dieną skiria savanoriškai veiklai. Kviečiame kolegas ir aukoti, nepriklausomai nuo sumų ar apimčių, tiesiog prisidėti prie pagalbos Lietuvos visuomenei, gerų darbų. Dirbu ir su „Western Union“ paramos fondu Lietuvoje“, – sako pašnekovas.

„Western Union Lietuva“ nuotr./Daugiau nei dešimtmetį Vilniuje sėkmingai dirbantis Konstantinos: tik imkis iniciatyvos, galimybių – apstu
„Western Union Lietuva“ nuotr./Daugiau nei dešimtmetį Vilniuje sėkmingai dirbantis Konstantinos: tik imkis iniciatyvos, galimybių – apstu

Nuo procesų vadovo – link jų kūrėjo

Prieš keletą metų tapęs vienu iš plečiamo Pinigų Plovimo Prevencijos departamento vadovų, Konstantinos gavo dar daugiau atsakomybių ir aktyvaus darbo su kolegomis už Lietuvos ribų. Jis ėmė atstovauti savo komandai, dirbti globaliuose projektuose. Tai neretai reiškė ir tam tikrą išėjimą iš savo komforto zonos, bet tuo pačiu – ir daug naujų patirčių bei įgūdžių.

„Nebuvo momento, kad pagalvočiau, jog jau pasiekiau ribas, visko išmokau ir reikia žvalgytis naujo darbo. Paskutiniai metai – taip pat nesibaigianti kelionė ir mokykla. Šių metų pradžioje bendrovė pradėjo dirbti su verslo plėtros kryptimi, kurios tikslas – pradėti teikti skaitmeninės bankininkystės paslaugas. Kitaip sakant, ateityje „Western Union“ veiklos pagrindu bus ne vien pinigų pervedimai, bet ir skaitmeninės bankininkystės paslaugos. Šiuo metu aktyviai įsitraukiu ir į šį projektą, esu atsakingas už procesus ir tai yra visiškai nauja sfera man pačiam. Nuo žmogaus, kuris vadovauja procesams, tapau tuo, kuris prisideda prie naujų kūrimo. Žinoma, tai – laikina užduotis, bet kas žino, kas dar laukia ateityje?“ – sako K.Angelou.

Sakykite „taip“ galimybėms

Pasak jo, darbe jį labiausiai žavi tai, kad net ir nekeičiant kasdienių pareigų galima išbandyti save daugelyje naujų veiklų. Ir visiškai nesvarbu, kuriame skyriuje ar departamente prasideda karjera – gali pradėti nuo procesų, produktų vadybos, personalo komandos, bet prisijungti prie technologijų, rinkodaros sprendimų ir išmokti daugelį naujų dalykų. „Jei dirbi savo darbą, gerbi vadovus, kolegas, moki priimti grįžtąjį ryšį ir esi pasiruošęs sakyti „taip“ galimybėms, jos atsiveria labai plačiai“, – įsitikinęs K.Angelou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas