Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl griežtų karantino priemonių „FedEx“ perkels savo pilotų bazę iš Honkongo

Pasaulinė siuntų pristatymo milžinė „FedEx“ trečiadienį pranešė uždaranti savo bazę Honkonge ir perkelianti pilotus į užsienį dėl mieste taikomų griežtų antikoronavirusinių priemonių, pranešė vietos žiniasklaida.
„FedEx“ automobilis
„FedEx“ automobilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis žingsnis tapo dar viena nemalonia žinia Honkongui, garsėjančiam kaip pasaulinis logistikos centras, kuris dėl griežtų kelionių apribojimų ir privalomų karantino taisyklių jau kurį laikas yra atskirtas nuo likusio pasaulio.

„Kadangi pasaulinė verslo aplinka ir toliau vystosi, ir atsižvelgdama į Honkonge galiojančius pandeminius reikalavimus, „FedEx“ priėmė sprendimą uždaryti savo įgulų bazę Honkonge ir perkelti pilotus“, – sakoma „FedEx“ pranešime Honkongo visuomeniniam transliuotojui RTHK.

Leidinys „The South China Morning Post“ taip pat pranešė apie „FedEx“ sprendimą ir pacitavo įmonės atmintinę, kurią parengė vyriausiasis pilotas Robinas Sebasco.

„Sprendimas uždaryti Honkongo bazę atspindi šią nuolatinę evoliuciją ir yra skirtas komandos nariams užtikrinti stabilumą, nes nėra aiškaus termino, kada gyvenimas Honkonge gali grįžti į įprastas vėžes“, – parašė R.Sebasco.

Jis pridūrė, kad bendrovė Honkongo kryptį ir toliau aptarnaus pasitelkdama pilotus, įsikūrusius Kalifornijos Oklando mieste.

Pranešimas buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai Honkongas – judriausias pasaulyje tarptautinis krovinių centras – išsiuntė daugiau nei 100-ą oro linijų bendrovės „Cathay Pacific“ krovininių lėktuvų pilotų į privalomą 21 dienos karantiną, kai grįžus iš Vokietijos trijų pilotų koronaviruso testas buvo teigiamas.

Kiek anksčiau šią savaitę dienraštis „The South China Morning Post“ pranešė, kad „Cathay Pacific“ svarsto galimybę perkelti kai kuriuos savo pilotus į užsienį keturių mėnesių rotacijos tvarka.

Pandemijos metu Honkonge galioja vienos griežčiausių pasaulyje karantino priemonės ir kelionių apribojimai.

Ši strategija sumažino užsikrėtimų skaičių, tačiau verslo centras, save vadinantis „Azijos pasaulio miestu“, pastaruosius 20 mėnesių lieka izoliuotas nuo pasaulio.

Honkongo vyriausybė susiejo pandemijos valdymą su Kinijos „nulinio COVID-19“ strategija ir pareiškė, kad prieš atnaujinant ryšius su likusiu pasauliu, turi normalizuotis kelionės žemyninėje Kinijoje.

Pareigūnai perspėjo, kad karantino taisyklės greičiausiai nebus panaikintos bent iki 2022 metų vasaros, o galbūt ir dar vėliau.

Tai kelia vis didesnį Honkongo tarptautinės verslo bendruomenės susierzinimą tuo metu, kai konkuruojantys verslo centrai, tokie kaip Singapūras, Londonas ir Niujorkas, vėl atsiveria ir mokosi gyventi su koronavirusu.

Bankų vadovai, verslo lobistų grupės ir prekybos rūmai pastarosiomis savaitėmis viešai perspėjo, kad Honkongo įmonės dėl apribojimų dabar susiduria su sunkumais išlaikyti ir įdarbinti talentingų darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas