Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Dell Technologies“ praėjusį ketvirtį fiksavo rekordines pajamas

„Dell Technologies“ antrąjį šių fiskalinių metų ketvirtį pasiekė rekordines veiklos ir bendrąsias pajamas, kurias lėmė visų pagrindinių padalinių veiklos augimas.
Doleriai
Doleriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Pajamos

„Dell“ pranešime spaudai teigė, kad jos pajamos per ketvirtį, pasibaigusį liepos 30 dieną, sudarė 26,12 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 22,73 mlrd. JAV dolerių tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais finansiniais metais.

Bendrovės veiklos pajamos padidėjo 21 proc. iki 1,37 mlrd. JAV dolerių

Pastarojo finansinio ketvirčio „Dell“ grynosios pajamos sumažėjo iki 880 mln. JAV dolerių, arba 1,05 JAV dolerio už akciją, palyginti su 1,1 mlrd. JAV dolerių, arba 1,37 JAV dolerio už akciją, metais anksčiau.

„FactSet“ apklausti ekspertai vidutiniškai prognozavo, kad bendrovės grynosios pajamos sieks 0,92 JAV dolerio už akciją, o pajamos – 25,57 mlrd. JAV dolerių.

Pelnas, neįskaitant vienkartinių veiksnių, buvo 2,24 JAV dolerio už akciją, ir tai taip pat pranoko ekspertų nuomonių konsensusą – 2,03 JAV dolerio už akciją.

„Dell“ klientams siūlomų sprendimų padalinio pajamos per pastarąjį ketvirtį šoktelėjo 27 proc. iki rekordinio 14,3 mlrd. JAV dolerių lygio. Infrastruktūros sprendimų padalinys pajamas padidino 3 proc. iki 8,4 mlrd. JAV dolerių.

Virtualizacijos ir debesų infrastruktūros technologijų kūrėjos „VMWare“, kurios 81 proc. priklauso „Dell“, pajamos padidėjo 8 proc. iki 3,14 mlrd. JAV dolerių ir atitiko ekspertų lūkesčius.

Šių metų balandį „Dell“ paskelbė apie planus atskirti „VMWare“ akcijų paketą į atskirą įmonę, kurios akcijos bus paskirstytos „Dell“ akcininkams.

„VMWare“ ketvirtadienį pranešė, kad sandoris greičiausiai bus baigtas lapkričio pradžioje.

Remiantis „Dell“ prognozėmis, bendrovės pajamų augimo tempas šį ketvirtį sieks 15–19 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas