Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Devbridge“ kviečia ateities kūrėjas į nemokamas technologinės kūrybos dirbtuves

Akademija „bit&Byte“ drauge su JAV programavimo paslaugų įmone „Devbridge“ kviečia į technologinės kūrybos dirbtuves mergaites nuo 7 metų amžiaus bei ragina drauge atsivesti – mamą, tetą, močiutę, mokytoją ar kaimynę. Renginio tikslas – suteikti galimybę nemokamai tobulėti ir paskatinti visas mergaites, merginas, moteris išbandyti IT sritį bei stipriau įsitraukti į technologijų pasaulį, rašoma pranešime spaudai.
Akademijos „bit&Byte“ vadovė Dovilė Dilienė
Akademijos „bit&Byte“ vadovė Dovilė Dilienė / Organizatorių nuotr.

Spalio mėnesį kūrybinės dirbtuvės keliaus per tris Lietuvos miestus – Druskininkus, Panevėžį ir Klaipėdą. Renginiai vyks spalio 15 dieną (Druskininkuose, Tech Spa, V. Kudirkos g. 33), spalio 22 dieną (Panevėžyje) ir spalio 29 dieną (Klaipėdoje).

Anot IT įmonės „Devbridge“ viceprezidento ir Lietuvos padalinio vadovo Viktoro Gurgždžio, pasaulinės pandemijos metu išryškėjo technologijų galia, kuri įnešė daug pokyčių į visų vartotojų gyvenimus.

„Norime laužyti stereotipus, kad IT sritis yra tik vyrų laukas ir suteikti kuo daugiau žinių ir įgūdžių visoms mergaitėms, moterims pažinti bei įvaldyti technologijas, jas naudoti kaip priemonę savo saviraiškai, augimui. Būtina skatinti merginas nebijoti rinktis programavimo pamokas, vėliau technologijų studijas ir įvairiausias pavienes iniciatyvas. Nors tendencijos pasaulyje dėl moterų ir merginų IT sektoriuje jau yra kiek labiau pozityvesnės, matome ir mūsų organizacijoje augantį moterų specialisčių bei moterų vadovių skaičių. Tačiau siekiame spartesnio augimo ir skatiname kuo daugiau moterų rinktis technologijas ir užimti vadovaujančias pareigas IT srityje“, – teigė „Devbridge“ įmonės vadovas.

Norint dalyvauti renginyje, technologinės žinios yra visiškai nebūtinos, anot dirbtuvių rengėjų, užteks tik noro ir smalsumo. Renginių metu mergaitėms/moterims talkins mentoriai – technologijų profesionalai ir entuziastai. Dirbtuvės vyks nuo 15 iki 19 valandos.

Keturių valandų trukmės dirbtuvėse bus pasitelktas dizaino mąstysenos (angl. design thinking) metodas. Užduotys dirbtuvėse bus atliekamos etapais. Darbas vyks komandose susiskirsčius į roles, drauge žvelgiant į problemas ir generuojant idėjas kaip jas išspręsti. Taip pat svarbią dalį užims teorinė technologijų dalis bei technologinių įrankių išbandymas, kuris įves į kūrybinį procesą bei programavimą. Nebus pamiršta ir dizaino dalis: vartotojui patogus informacijos išdėstymas ir pateikimas.

„Kursime technologinio sprendimo demonstracinę versiją ir paskutiniame etape pristatysime sprendimus. Visų dirbtuvių metu ne tik kursime naudodami įvairias technologijas, bet ir bursime moterų bendruomenę – klausysimės įdomių istorijų ir technologinį smalsumą žadinančių pranešimų, mokysimės įvaldyti technologijas, supažindinsime su UX/UI, programavimo kalbomis ir Front-end programavimo subtilybėmis. Ne tik dalysimės patirtimi, bet ir drauge diskutuosime, pristatysime sukurtus sprendinius greitojo pristatymo metu“, – apie dirbtuves pasakojo „bit&Byte“ vadovė Dovilė Dilienė.

Renginys yra nemokamas, tačiau vietų skaičius ribotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas