Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiausia JK vandens tiekėja paskelbė vandens vartojimo apribojimus klientams

Didžiausia JK vandens tiekėja trečiadienį tapo dar viena šalies įmone, paskelbusia vandens vartojimo apribojimus savo klientams, Anglijai susiduriant su alinančia sausra.
Vanduo iš krano
Vanduo iš krano / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Thames Water“, aprūpinanti vandeniu 15 mln. žmonių Londone ir kai kuriose aplinkinėse vietovėse, pranešė, kad vandens ribojimas prasidės rugpjūčio 24 dieną.

Bendrovė paragino buitinius vartotojus nenaudoti vandens automobilių plovimui, sodų laistymui, irklavimo baseinų ir baseinų užpildymui bei langų valymui.

Pažeidusiems taisykles gali grėsti baudos.

Pranešama, kad tai pirmas toks apribojimas Didžiosios Britanijos sostinės gyventojams per dešimtmetį.

Kitos vandens tiekėjos didžiojoje dalyje Velso bei pietų ir pietryčių Anglijoje jau įvedė panašius draudimus, o tiekėjos kai kuriose pietvakarių ir šiaurės Anglijos dalyse paskelbė apie neišvengiamus apribojimus.

Dėl šių priemonių bendras klientų, kuriems iki kitos savaitės pabaigos tokie draudimai bus taikomi, skaičius padidės iki beveik 30 milijonų.

Praėjusią savaitę didžiojoje Anglijos dalyje buvo oficialiai paskelbta sausra po sausiausios liepos nuo 1935 metų.

Šalyje taip pat buvo sumuštas visų laikų temperatūros rekordas, termometrų stulpeliui pirmą kartą perkopus 40 laipsnių pagal Celsijų.

Ekspertai iš esmės sutinka, kad žmonių sukelta klimato kaita skatina ekstremalius oro reiškinius, tokius kaip karščio bangos ir sausros, kurios vyksta dažniau ir yra sunkesnės.

„Thames Water“ teigė, kad praeitas mėnuo buvo sausiausia liepa jos veiklos zonoje nuo 1885 metų, tuo metu Temzės vanduo nuseko iki žemiausio lygio per 17 metų.

Upės ištakos Vakarų Anglijoje dėl sausringų sąlygų pasislinko keliomis myliomis pasroviui.

Daugkartinės karščio bangos vasarą lėmė didžiausią vandens paklausą per daugiau nei 25 metus, o kai kuriose vietovėse suvartojimo šuolis siekia 50 proc., pranešė įmonė.

„Thames Water“ generalinė direktorė Sarah Bentley teigė, kad sprendimas dėl vandens vartojimo apribojimų yra „labai sunkus sprendimas“.

„Mūsų regiono vandens ištekliai išseko“, – teigė ji.

„Dabar turime pereiti į kitą sausrų plano etapą, kad išsaugotume vandens išteklius, sušvelnintume tolesnę riziką ir užtikrintume atsargas ateityje“, – pažymėjo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas