Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos prekybos centrų milžinė „Intu“ kreipėsi dėl bankroto

Didžiosios Britanijos prekybos centrų milžinė „Intu“, kurios padėtis jau prieš koronaviruso pandemiją nebuvo pati geriausia, penktadienį pranešė, kad jos valdymas buvo perduotas į administratorių rankas, kai žlugo derybos dėl bendrovės skolų restruktūrizavimo.
„Intu“ logotipas
„Intu“ logotipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Intu Properties“ praneša, kad pateikta paraiška dėl audito ir konsultavimo bendrovės KPMG atstovų Jameso Roberto Tuckerio, Michaelo Roberto Pinko ir Davido Johno Pike'o skyrimo „Intu“ administratoriais“, – sakoma pranešime, kuriame priduriama, kad prekybos centrai ir toliau dirbs.

Paskirto nepriklausomo administratoriaus užduotis yra padėti su problemomis susidūrusiai bendrovei tvarkyti jos finansus, kad būtų galima ją restruktūrizuoti ar kad bendrovė galėtų veikti tol, kol bus rastas sprendimas.

Skolų prislėgta „Intu“, kuriai priklauso 17 milžiniškų prekybos centrų, įskaitant „MetroCentre“, „Trafford Centre“ šiaurės Anglijoje bei „Lakeside“ šalies pietryčiuose, siekė paspartinti derybas su kreditoriais iki termino pabaigos penktadienio vidurnaktį.

„Vyksta derybos <...> Visgi iki minėtų terminų nepavyko suderinti ir sutarti dėl skolų augimo sustabdymo“, – penktadienį pridūrė bendrovė.

„Todėl buvo pateiktas prašymas skirti administratorius „Intu“ bei keletui kitų svarbių mūsų grupės subjektų“, – pažymėjo bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas