Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dirbant namuose darbdavys jums gali apmokėti dalį sąskaitų bei nuomos

Karantino metu dirbant per atstumą darbuotojai naudoja ne tik darbui skirtą įrangą. Visą darbo dieną praleidžiant namuose padidėja ir komunalinių paslaugų sąnaudos, tad darbuotojai turi teisę prašyti vadovo kompensuoti dalį jų bei, pavyzdžiui, nuomos išlaidų. Deja, pasak specialistų, tokia praktika Lietuvoje – itin reta. Darbdaviai mūsų šalyje ne tik vengia mokėti darbuotojams papildomai, bet dažnas tebemano, kad darbas iš namų – savotiškos atostogos, kurių metu niekas nedirba tiek, kiek turėtų.
Darbas iš namų
Darbas iš namų / Standsome Worklifestyle/ Unsplash nuotr.

Norėdami geresnių rezultatų ir išvengti darbuotojų „perdegimo“, vadovai, pasak specialistų, turėtų pasirūpinti ne tik būtinos įrangos suteikimu, bet ir darbuotojų emocinės būklės stebėjimu. Su didesniais sunkumais karantino metu susiduria vieni gyvenantys ir dirbantys arba neseniai į darbą priimti žmonės.

Lietuvos Darbo kodekse numatoma, kad skiriant dirbti nuotoliniu būdu, raštu būtų nustatomi darbo vietos reikalavimai, darbui suteikiamos reikalingos priemonės, aprūpinimo jomis tvarka, naudojimosi taisyklės. Jeigu dirbdamas nuotoliniu būdu darbuotojas patiria papildomų išlaidų, susijusių su darbu, darbo priemonių įsigijimu, įsirengimu ir naudojimu, jos privalo būti kompensuotos. Kompensacijos dydį ir jos mokėjimo sąlygas darbdavys ir vadovas turi nustatyti susitarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas