Karantino sąlygos nedraudžia veikti alkoholinių gėrimų parduotuvėms, tačiau „Vilniaus degtinė“ nusprendė daugiau neprekiauti firminėje parduotuvėje.
„Jei atvirai, tai pavargome nuo neigiamų emocijų. 500 žmonių kartais stovėdavo eilėje ir mus kaltindavo, kad mes esam kalčiausi dėl tokio bumo, netvarkos eilėje, žmonių užlindinėjimo. Atvažiuodavo ir policija žiūrėt“, – pasakojo įmonės vadovas Rokas Mituzas.
Labiausiai jį erzindavo perpardavinėtojai – nors galiojo leidimas vienam žmogui įsigyti tris talpas skysčio, tačiau kai kurie apsukruoliai vos įsigiję vėl stodavo į eilės galą. „Po to internete matydavome tą patį skystį jau už dvigubą kainą. Tada žmonės vėl mus kaltina, kad mes iš to biznį darome. Pavargau nuo viso to“, – neslėpė jis.
Nuo kovo 9 dienos, kai startavo dezinfekcinio skysčio gamyba, „Vilniaus degtinė“ pardavė 400 tūkstančių litrų šio produkto. Dabar per dieną įmonė pagamina 120 tūkstančių litrų šio skysčio. Pasak R.Mituzo, prekybos tinklai užsakė daugiau skysčio nei „Vilniaus degtinė“ kol kas pajėgi gaminti.
„Dirbame ir naktine pamaina. Visi suprantame, kad tai svarbu, – sakė R.Mituzas. – Dezinfekcinį skystį užsakinėja valstybinės institucijos, savivaldybės“. „Visi iš ten bendrauja išskirtinai mandagiai“, – šypsojosi pašnekovas.
Ledus Sveikatos apsaugos ministerijoje pralaužiusiai „Vilniaus degtinei“ iki šiol nepavyko gauti leidimo gaminti dezinfekcinį skystį paviršiams.
„Turime ministerijos raštą, kad tokiam skysčiui nėra poreikio. Aš to suvokti negaliu – visi ieško tokio skysčio, o ministerija poreikio nemato“, – skėsčiojo rankomis R.Mituzas.
Šiuo metu gaminamas skystis tinkamas rankoms.