Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dyzelgeitas“ bendrovei VW Amerikoje kainuos 15 mlrd. JAV dolerių

Vokietijos automobilių gamybos milžinei „Volkswagen“ teks Jungtinės Valstijose sumokėti 15 mlrd. JAV dolerių, kad nutrauktų du civilinius ieškinius, susijusius su vadinamuoju „dyzelgeitu“, skelbia verslo naujienų agentūra „Bloomberg“.
Antros kartos „Volkswagen Tiguan“
Antros kartos „Volkswagen Tiguan“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie tai skelbiama Amerikos teismo nustatyto termino, per kurį bendrovė turi susitarti dėl kompensacijos, išvakarėse.

Praėjusią savaitę gerai informuotas šaltinis agentūrai AFP sakė, kad Vokietijos kompanija siūlys sumokėti 10,3 mlrd. JAV dolerių. Į šią sumą įtrauktos ir kompensacijos maždaug 480 tūkst. automobilių su 2 litrų dyzeliniais varikliais savininkams. Tokiuose automobiliuose buvo įdiegta speciali programinė įranga, kuri rodė, jog automobilis dujų išmeta mažiau nei iš tiesų, ir dėl to atitinka JAV aplinkosaugos standartus.

Antradienis yra paskutinė diena, kuomet „Volkswagen“ turi pateikti savo pasiūlymą San Francisko federaliniam teismui. Du gerai informuotus šaltinius cituojanti agentūra „Bloomberg“ skelbia, kad naujasis kompanijos pasiūlymas bus 5 mlrd. JAV dolerių didesnis už pirminį.

Skelbiama, kad baudos JAV aplinkosaugos agentūrai (EPA) ir Kalifornijos oro išteklių valdybai Vokietijos kompanijos atsieis 2,7 mlrd. JAV dolerių, o dar 2 mlrd. JAV dolerių bendrovė išleis švariai dujų išmetimo technologijai.

Taip pat „Volkswagen“, kaip manoma, paskelbs apie susitarimus su atskiromis valstijomis, kuris jai kainos maždaug 400 mln. JAV dolerių.

Praėjusių metų rugsėjį „Volkswagen“ prisipažino, kad savo dyzeliniuose automobiliuose įdiegė programinės įrangos, kuri leido klastoti taršos duomenis. Bendrovė jau anksčiau pranešė, kad išlaidoms, susijusioms su šiuo skandalu, atidėjo 16,2 mlrd. eurų (17,9 mlrd. JAV dolerių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai