Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Muskas ir SEC turi savaitę, kad išspręstų tarpusavio nesutarimus

JAV elektromobilių gamintojos „Tesla“ vadovas Elonas Muskas (Ilonas Maskas) ir JAV Vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) kreipėsi į teismą prašydami skirti dar vieną savaitę išspręsti tarpusavio nesutarimus ir išvengti bylinėjimosi.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Scanpix“ nuotr.

Abi šalys ketvirtadienį raštu kreipėsi į Niujorko federalinį teismą ir informavo, jog šią savaitę diskutavo daugiau nei valandą ir toliau derasi dėl tarpusavio susitarimo. Apygardos teisėja Alison Nathan leido pratęsti derybas iki balandžio 25 dienos.

SEC teismo kiek anksčiau paprašė pripažinti, kad E.Muskas pažeidė 2018 metais su komisija pasiekto susitarimo sąlygas, pagal kurį verslininkas įrašus socialiniame tinkle „Twitter“ gali skelbti tik gavęs teisininkų pritarimą, jei tokiuose įrašuose atskleidžiami svarbūs faktai apie bendrovę.

Teisėja A.Nathan nurodė abiem pusėms susitikti ir išsiaiškinti nesutarimus iki ketvirtadienio.

Minėtas SEC ir E.Musko susitarimas buvo sudarytas verslininkui paskelbus įrašą apie tai, kad jis „užsitikrino finansavimą“ elektromobilių gamintojos privatizavimui, nors tai nebuvo tiesa. Ši žinia išprovokavo „Tesla“ akcijų kurso šuolį. Dėl to akcijų spekuliantai, kurie tikėjosi, kad įmonės akcijų kursas kris, patyrė milijoninius nuostolius.

SEC pareiškė, kad verslininkas pažeidė šį susitarimą, kai negavęs teisininkų pritarimo, vasario mėnesį paskelbė naujieną apie automobilių gamybą.

13 žodžių apimties įraše tviteryje buvo teigiama, kad „Tesla“ šiemet pagamins apie 500 tūkst. transporto priemonių. Visgi šios žinios nebuvo patvirtinusi „Tesla“ „informacijos atskleidimo valdyba“, taigi SEC pareiškė, kad E.Muskas nesilaikė nurodymo kreiptis dėl teisininkų pritarimo.

E.Muskas atsikirto, jog jam nereikėjo gauti patvirtinimo, nes paskelbta informacija nebuvo nauja informacija, kuri būtų buvusi reikšminga investuotojams. Verslininko advokatai pareiškė, kad SEC pažeidė jų kliento teisę į žodžio laisvę, numatytą Konstitucijos pirmojoje pataisoje.

Teisėja nurodė abiem šalims susitikti ir skirti ne mažiau nei valandą nesutarimams išsiaiškinti, o jei to nepavyktų padaryti, būtų laikoma, kad E.Muskas nepakluso teismo reikalavimams.

Sekmadienį E.Muskas vėl parašė apie transporto priemonių gamybą, pranešdamas, kad per ateinančius 12 mėnesių „Tesla“ pagamins 500 tūkst. automobilių. SEC kol kas neatsakė į prašymus pareikšti savo nuomonę apie šį įrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento