Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Muskas pardavė dar dalį „Tesla“ akcijų už 900 mln. JAV dolerių

Amerikiečių verslininkas Elonas Muskas pirmadienį pardavė dar vieną savo bendrovės „Tesla“ akcijų paketą už daugiau nei 900 mln. JAV dolerių.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC) pateiktais dokumentais, E.Muskas pardavė dar 934 091 „Tesla“ akciją už maždaug 906,49 mln. JAV dolerių.

Verslininkas taip pat pasinaudojo pasirinkimo sandoriais, įsigydamas 2,134 mln. „Tesla“ akcijų po 6,24 JAV dolerio už akciją kainą, kurie jam buvo numatyti 2012 metų atlygio pakete.

Praėjusios savaitės pabaigoje E.Muskas pardavė panašų akcijų paketą, kurio vertė tuo metu siekė beveik 1 mlrd. JAV dolerių.

Verslininkas lapkričio pradžioje surengė apklausą socialiniame tinkle „Twitter“ ir pažadėjo parduoti 10 proc. turimų „Tesla“ akcijų, jei socialinių tinklų vartotojai teigiamai balsuos už tokį žingsnį. Nuo tada jis pardavė apie 12 mln. vertybinių popierių, įskaitant už 9,85 mlrd. JAV dolerių lapkritį ir už 2,87 mlrd. JAV dolerių gruodį, įskaitant pastarąjį sandorį.

Prieš apklausą „Twitter“ E.Muskas valdė 17 proc. „Tesla“ akcijų, o jo dalis buvo vertinama daugiau nei 200 mlrd. JAV dolerių. 10 proc. šios dalies akcijų (apie 17 mln. akcijų) yra vertinama beveik 21 mlrd. JAV dolerių.

„Tesla“ akcijos pirmadienį atpigo 5 proc. iki 966,41 JAV dolerio už akciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?