Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Muskas pardavė „Tesla“ akcijų už 5 mlrd. JAV dolerių

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas, savaitgalį pareiškęs, kad parduos 10 proc. jam priklausančių elektromobilių bendrovės akcijų, jei tam pritars socialiniame tinkle „Twitter“ balsavę sekėjai, šią savaitę pardavė akcijų už 5 mlrd. JAV dolerių.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turtingiausias pasaulio žmogus, kurio grynasis turtas vertinamas maždaug 300 mlrd. JAV dolerių, šią savaitę pardavė 4,5 mln. akcijų, rodo trečiadienį JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC) pateikta paraiška.

Visgi, remiantis trečiadienį pateiktais dokumentais, akcijų pardavimo procesas buvo pradėtas rugsėjo 14 dieną, o tai reiškia, kad jo nepaskatino apklausos rezultatai.

Pirmadienį verslininkas pardavė akcijų už 1,1 mlrd. JAV dolerių.

E.Muskas balsavimą surengė, kai JAV Kongreso demokratai pasiūlė apmokestinti itin turtingus žmones, nukreipiant mokesčius į akcijas, kurios paprastai apmokestinamos tik po pardavimo.

Nėra žinoma, ar likusios akcijų dalies, parduotos antradienį ir trečiadienį – maždaug 3,6 mln. akcijų, kurių bendra vertė siekia maždaug 4 mlrd. JAV dolerių, – pardavimas taip pat buvo suplanuotas iki balsavimo tviteryje.

Po apklausos „Tesla“ akcijų kaina pirmadienį smuko žemyn, o tai reiškia, kad 50 metų verslininkas pardavė savo akcijas už žymiai mažesnę kainą nei tuo atveju, jei būtų pardavęs jas prieš įrašą tviteryje, ir taip prarado dešimtis milijonų dolerių nerealizuoto pelno.

Remiantis SEC dokumentais, E.Muskas vis dar turi apie 170 mln. „Tesla“ akcijų, kurių bendra vertė trečiadienio prekybos sesijos pabaigoje siekė 183 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas