Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„EasyJet“ pasinaudojo opcionu įsigyti 56 orlaivius „Airbus A320neo“

Didžiosios Britanijos pigių skrydžių bendrovė „EasyJet“ antradienį pasinaudojo opcionu iš Europos aviacijos ir kosmoso milžinės „Airbus“ įsigyti 56 taupius vieno praėjimo orlaivius „A320neo“.
EasyJet
EasyJet / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„EasyJet“ pranešime teigė gavusi didelių nuolaidų orlaiviams įsigyti.

Remiantis katalogo kainomis, orlaivių kaina siekia 6,5 ​​mlrd. JAV dolerių, o jie bus pristatyti 2026–2029 metais.

Lutone įsikūrusi vežėja pridūrė pakeitusi 18-os „A320neo“ užsakymą į modelio „A321neo“ užsakymą, kuris bus įvykdytas 2024–2027 metų laikotarpiu.

„Planuojamas pirkimas padidina „EasyJet“ užsakymų sąrašą bendrovės „Airbus“ produkcijai, tęsdamas bendrovės parko atnaujinimą, atsisakantA319 ir senesnių A320 lėktuvų, o naujiems A320 ir „A321 neo“, pasižyminčiais didesniu našumu, mažesnėmis sąnaudomis ir geresniu tvarumu, papildant parką“, – sakoma pranešime.

„Vadovybės manymu, tai padės pasiekti mūsų strateginius tikslus ir leis turėti orlaivių, padėsiančių sukurti didelę grąžą akcininkams“, – priduriama jame.

56-ių „A320neo“ kaina bus „gerokai mažesnė“ dėl nuolaidų, kurias „EasyJet“ gavo pagal 2013 metų sutartį su „Airbus“.

„EasyJet“ teigė, kad orlaiviai „A320neo“ leis sutaupyti nuo 15 iki 25 proc. sąnaudų degalams vienam lėktuvui, priklausomai nuo to, kurį senesnį orlaivį jie pakeis.

„Tai žymiai sumažins „EasyJet“ degalų sąnaudas ir pagerins mūsų bendrą sąnaudų bazę, – pridūrė bendrovė. – Tai taip pat sumažins įvairių aplinkosaugos taisyklių laikymosi išlaidas.“

Be to, kai kurie oro uostai taip pat taiko nuolaidas naujos kartos orlaiviams, pridūrė vežėja.

Pranešimas buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai „EasyJet“ nusprendė sumažinti savo skrydžių skaičių šią vasarą, nes JK aviacijos sektorius susiduria su didžiuliu darbuotojų trūkumu.

Atšaukus pandeminius apribojimus, oro linijų bendrovės ir oro uostai susidūrė su sunkumais įdarbinant reikalingą skaičių darbuotojų, todėl šiuo metu jaučiamas darbo jėgos stygius.

Nepaisant chaoso kelionių pramonėje, „EasyJet“ pabrėžė, kad jos užsakymų apimtys išliko „geros“ didžiausios paklausos laikotarpiu – liepos ir rugpjūčio mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas