Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„easyJet“ žada vasarą vykdyti 60 proc. prieš pandemiją siūlytų skrydžių

Britų oro bendrovė „easyJet“ antradienį pareiškė, jog, atsižvelgusi į didelę paklausą ir į tai, kad įvairios pasaulio šalys švelnina kelionių apribojimus bei sparčiai skiepija gyventojus, ji svarbaus vasaros sezono metu vykdys 60 proc. prieš pandemiją siūlytų skrydžių.
„EasyJet“
„EasyJet“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Oro vežėja, balandžio–birželio mėnesiais vykdžiusi 17 proc. skrydžių, kuriuos siūlė atitinkamu priešpandeminių 2019 metų laikotarpiu, paskelbė, jog ketvirtąjį savo finansinių metų ketvirtį, tai yra liepos–rugsėjo mėnesiais, padidins vykdomų skrydžių skaičių.

„Siekdama pasinaudoti atsiveriančia žemyninės Europos kelionių rinka ir Jungtinėje Karalystėje švelninamais apribojimais visiškai paskiepytiems žmonėms, „easyJet“ ir toliau telkia pajėgumus populiariuose maršrutuose, kuriuose, kaip mes matome, didėja bilietų paklausa“, – pareiškė oro bendrovė.

„easyJet“ pandemiją įveiks pasikeitusi“, – pridūrė oro vežėja.

Mirtina COVID-19 pandemija, dėl kurios krito kelionių paklausa ir visame pasaulyje buvo sustabdyti keleiviniai skrydžiai, sudavė didžiulį smūgį pasaulio aviacijai, kuri patyrė milžiniškų nuostolių.

Tačiau pastaraisiais mėnesiais sektorius ėmė sparčiau atsigauti, nes, nepaisant atsiradusios sparčiai plintančios COVID-19 delta atmainos, buvo panaikinta nemažai tarptautinių kelionių apribojimų.

„easyJet“ antradienį taip pat nurodė, kad jos nuostoliai trečiąjį finansinių metų ketvirtį sumažėjo.

Ikimokestiniai nuostoliai balandžio–birželio mėnesiais, palyginti su metais anksčiau, smuko 8,2 proc. iki 318,3 mln. svarų (370 mln. eurų).

O įplaukos pašoko nuo vos 7,2 mln. svarų tuo pat 2020 metų laikotarpiu iki 212,9 mln. svarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas