Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Eglės sanatorija“ priims nukentėjusius Ukrainoje

Didžiausia Baltijos šalyse „Eglės sanatorija“ reiškia paramą ir solidarumą Rusijos užpultos Ukrainos žmonėms ir yra pasiruošusi vienu metu priimti 150 nuo karo nukentėjusių ukrainiečių medicininei reabilitacijai, laikinai apgyvendinti 30 pabėgėlių šeimų ir kasdien teikti jiems maitinimą bei padėti kuo greičiau integruotis į visuomenę, įdarbinant apie 100 ukrainiečių sanatorijose Druskininkuose ir Birštone, rašoma sanatorijos pranešime spaudai.
Eglės sanatorija
Eglės sanatorija / Eglės sanatorijos nuotr.

Informavome LR Sveikatos apsaugos ministeriją, jog esame pasiruošę sanatorijoje priimti ir suteikti visą reikiamą medicininę pagalbą 150 karo Ukrainoje sužeistiems ukrainiečiams, pasitelkiant profesionalų personalą ir įrangą padėti kuo greičiau susigrąžinti ir atstatyti sveikatą. Savo sukaupta patirtimi ir turimomis galimybėmis medicininės reabilitacijos srityje norime padėti užpultos Ukrainos žmonėms“, – sako „Eglės sanatorijos“ generalinis direktorius Artūras Salda.

„Eglės sanatorija“ taip pat jau yra pasiruošusi Druskininkuose priimti ir suteikti pastogę bei maitinimą 30-čiai karo pabėgėlių šeimų. Siekiant padėti ir iš karo zonos bėgantiems ukrainiečiams kuo greičiau integruotis į visuomenę ir bent kiek stabilizuoti savo gyvenimą, sanatorija yra pasiruošusi įdarbinti apie 100 darbuotojų medicinos, slaugos, maitinimo ir švaros padaliniuose Druskininkuose ir Birštone.

Taip pat „Eglės sanatorija“ skiria 30 tūkst. eurų finansinę paramą Lietuvos Raudonajam kryžiui, teikiančiam pagalbą karo baisumus patiriantiems ir nuo jų bėgantiems ukrainiečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas