Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Eglės“ sanatorijos grupės pelnas pernai išaugo 5 kartus iki 3,4 mln. eurų

Vienos didžiausių Lietuvoje „Eglės“ sanatorijos grupės pelnas iš pagrindinės veiklos pernai siekė 3,438 mln. eurų ir buvo beveik 5 kartus didesnis nei 2020 metais, kai jis siekė 691 tūkst. eurų.
„Eglės sanatorija“
„Eglės sanatorija“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Anot grupės pranešimo, įmonių rezultatus pagerino 2020 metais suformuoti, tačiau 2021 metais panaudoti atidėjiniai, susiję su grupiniu darbuotojų atleidimu, bei atidėjiniai veiklos nuostoliams kompensuoti.

„Pandeminis laikotarpis grupės įmones paskatino susitelkti į veiklos efektyvinimą, kaštų optimizavimą ir technologinių sprendimų ieškojimą. Pasibaigus pandemijai sugrįžo lojalūs klientai, kurie sudaro didžiąją klientų dalį, bei nauji klientai“, – pranešime sakė „Eglės sanatorijos“ vadovas Artūras Salda.

Grupės bendrovių pajamos 2021 metais siekė 20,9 mln. eurų – 11,9 proc. daugiau nei 2020 metais, kai jos buvo 18,4 mln. eurų. Pelnas iš nepagrindinės finansinės-investicinės veiklos augo 8,3 karto iki 861 tūkst. eurų.

Pirmąjį 2021 metų ketvirtį „Eglės sanatorijos“ grupės veikla buvo smarkiai apribota ir paslaugų teikimas suvaržytas įvairių su karantinu susijusių reikalavimų. Nuo gegužės įmonė pajuto grįžtančius klientų srautus.

Apie trečdalį visų lovadienių grupės įmonėse iki karantino užimdavo užsieniečiai, daugiausiai iš Vokietijos, Rusijos, Izraelio ir Latvijos. Pernai užsienio klientai sudarė tik 9 proc. visų klientų, kurie užėmė beveik 6 kartus mažiau lovadienių nei 2019 metais. Klientų iš Lietuvos lovadienių skaičius pernai buvo 7 proc. didesnis nei 2020 metais.

„Eglės“ sanatorijos grupę sudaro „Eglės“ sanatorija ir dukterinė įmonė „Birštono šaltinis“, valdanti sanatorijos pastatus ir vykdantį dalį veiklos Birštone. 100 proc. „Eglės“ sanatorijos akcijų priklauso įmonei „Visnorus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas